Wednesday, October 03, 2007

Är det framtiden?

Det kursmoment vi håller på med nu handlar om hur musikindustrin ska anpassa sej till ny teknik och så vidare och han vi harosm lärare för den delen av kursen tror att i framtiden kommer det lösas med en modell liknande TV-licensen. Alltså att varje hushåll betalar in en summa varje månad och så är nedladdning av musik från internet fri. Den lösningen tror jag också på. Dock går det inte att införa en sån modell riktigt än eftersom man på något sätt måste kunna se vad som laddas ner/fildelas så att pengarna kan fördelas på ett bra sätt och det är enligt vår lärare inte helt tekniskt möjligt idag.
Han har också räknat lite på en sådan modell och har kommit fram till att om det är en licensavgift på 69 kronor i månaden, vilket jag personligen tycker är en mycket rimlig avgift (TV-licensen ligger om jämförelse på drygt 160 kr/månad), och att 60% av hushållen betalar sin licens så skulle det per år dra det in dubbelt så mycket pengar (3,6 miljarder) som det år det såldes skivor för absolut mest pengar i Sverige.
Så bara det tekniska löser sej så att penagrna kommer till rätt mottagare finns det i mina ögon egentligen ingen som kan säga nej till en sån lösning. Det känns som det är det som är musikindustrins (och kanske framförallt skivbolagens) framtid.

Och så hoppas jag att jag inte gjorde det här inlägget för krångligt utan att alla förstår hur jag menar.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Det där var ju tillochmed riktigt smart

10:36 PM  
Blogger Nicklas R said...

Det tycker jag också.

10:21 AM  

Post a Comment

<< Home