Wednesday, January 09, 2008

Annika vann, yay! (och ett oavsiktligt resonemang om juryer och sånt)

Sjukt bra att Annika vann grammisarna för årets textförfattare och årets artist, helt rätt där. Dock tycker jag att hon borde ha vunnit några priser till (årets album tillexempel) fast det är ju dumt att klaga när hon faktiskt har vunnit ett par kategorier. Annika är bäst.
För en gångs skulle tycker jag också att folket röstade hyfsat vettigt, annars brukar det ju bli helt galet dåliga vinnare så fort folket får någon som helst makt. Men att det inte blev jättemånga dåliga vinnare tror jag ändå mest är juryns förtjänst i och med att juryn hade valt ut dom nminerade (och att dom också hade hälften av makten spelade nog också rätt stor roll). Tycker faktiskt att priser som delas ut av juryer i allmänhet är bättre än priser som röstas fram av folket. Var faktiskt lite rädd för att Grammisen skulle tappa trovärdighet och så där i och med att man dlevis släppte in folket men man klarade sej ju ganska bra ändå.
Kanske är lite olika folk som röstar också, känns på något sätt som att det fler "seriösa" (kom inte på något bättre ord men ni förstår vad jag menar) som röstar på Grammis än på exempelvis rockbjörnen (där en stor majoritet av rösterna troligtvis är så kallade fjortisröster). Men nu vet jag inte riktigt hur jag trasslade in mej i det här resonemanget, det jag skulle säga var ju att det var kul att Annika vann priser.

Visste ni förresten att Virtanen uttala Bofors fel? Såg det på studio virtanen nu ikväll, han betonade helt fel och sa typ boofors (typ som i hejaramsan "heja boofors klapp klapp klapp") istället för bofors. Det brode man kanske berätta för honom så han uttalar dte rätt nästa gång.

Bör förresten kanske tillägga att jag var jättemissnöjd och tyckte dom valde fel vinnare i varenda kategori tills Annika vann sitt pris...

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

De allra sista raderna stämmer på mig med, i den grad så mycket att jag stängde av tv:n och missade att Annika vann. :/ JAG ÄR KASS!

1:40 PM  
Blogger Nicklas R said...

Det var synd. Kändes ganska bra att se Annika ta emot ett pris

4:18 PM  

Post a Comment

<< Home