Friday, June 06, 2008

Min torsdag i Västerås

Eftersom jag inte gjort det i bloggen än så vill jag börja med att säga grattis till på studenten till Emma och Mickis. Men gårdagen var det jag skulle skriva lite om ja.
Åkte då härifrån lite före sex och resan gick bra. Blev skrämd av konduktören en gång men det var det enda misödet. När jag kom fram till Västerås tog jag bussen till Emma och Mickis skola, tänket liksom att dte var lika bra att ta god tid på sej. Var väl där vid liet före elva tror jag klockan var och satte mej på en bänk och bläddarde igenom aftonbladet, sen la jag mej ner på bänken för att vila lite. Det var skönt att ligga där i solen så jag låg kvar ett tag, tror jag lyckades få ungefär halva Västerås att hata mej där eftersom jag tog upp hela bänken så ingen annan fick plats att sitta. Satte mej dock upp efter en stund och då kom det en tant och satte sej på bänken.
Så efter en stund kom studenterna ut från skolan (till skillnad mot Karlskoga kom dom ut klassvis) och jag såg inte riktigt mina vänner när deras klass kom ut så jag beslöt mej för att försöka hitta dom. Det gick väl ärligt talat så där. Jag hittade dom inte utan jag träffade dom först efter att dom hade tagit plats på sin vagn. Men jag träffade dom och dte är ju huvudsaken.
Så traskade jag ner till stan och tittde lite på när alla studenter åkte runt i sina vagnar, krockade med en barnvagn (inte mitt fel dock) och så gick jag ner och satte mej på stationen, kom fram till att stationen var bästa alternativet då jag gissade att jag skulle med en buss en stund senare. Den gissningen var korrekt och efter att ha suttit på stationen en stund satte jag mej på en buss och åkte hem till Emma. Där åt jag lite grann och äverlämnade min present och skakade hand med hennes släktingar och sånt. Så klart han vi ockås prata lite om pop och andra väsentligheter. I present fick hon en signerad bild av Annika Norlin där Annika dessutom hade skrivit en fin personlig hälsning. Jag vet inte om ni minns det men 13/5 skrev jag att jag hade fått ett väldigt trevligt mejl som jag dock inte kunde avslöja vad det var, nu kan jag avslöja att det var ett svar fårn Annika där hon skrev att hon absolut kunde signera bilden (hon tyckte till och med att det var en ära). Var hos Emma i nån timme typ, jag vet inte riktigt exakt hur länge, sen var jag tvungen att dra för att hinna hälsa på Mickis också och hälsa på Mickis vill man ju göra. Åkte återigen lite buss för att ta mej dit och väl där gjorde jag väl ungefär samma saker som hos Emma (åt, övelrämnade en present och skakade hand med släktingar), det var mycket trevligt även hos Mickis. Hon fick också en fin present, hon fick boken "1001 album du måste höra innan du dör". Även hon verkade mycket glad för sin present, det tycker jag är trevligt att folk uppskattar ens presenter.
Efter att ha varit hos Mickis åkte vi in till stan och jag följde med till en park (vasaparken heter den va?) där jag blev presenterad för några av Mickis vänner och bekanta. Medan vi satt där läste vi bland annat igenom lite gamla fylle-sms, det var rätt skoj kan jag säga. Blev hur som helst sittande där fram till lite före elva då jag var tvungen att gå för att hinna med det sista tåget. Var nog för övrigt bland dom äldsta i den där parken, men dte var lika roligt varje gång folk frågade om jag ahde tagit studenten på dagen och jag svarade att jag tog studenten 2004. Sen var en del folk lite förvirrade över vart jag var ifrån egentligen när jag hade kommit från Hultsfred men skulle åka till Karlskoga, det var till och med kille som undrade om jag var från Götebrg när jag använde ordet gött.
Hur som helst så låg parken precis brevid stationen och jag fick sällskap till stationen av Mickis och två av hennes kompisar, som jag har glömt namnet på (förlåt för det om ni mot all förmodan skulle läsa det här). Så kom tåget och jag sa adjö och satte mej på tåget mot Karlskoga efter en mycket trevlig dag i Västerås.
Åkte dubbeldäckartåg till Örebro, första gången jag åkt med ett sånt. I örebro var dte förresten massa norrmän som ahde fått löfte av SJ att dom skulle få plats på en buss dom inte alls fick plats på så dom var rätt sura, men vi får väl hoppas att det gick bra för dom till slut och att dom hann till Oslo i tid. Hur som helst var jag i Karlskog strax efter klockan ett och sen hände inte så mycket mer.

Resan hit ner idag gick i stort sett bra även om det blev helt galet varmt på två av tre tåg. Det var i stort sett olidligt på dom tågen, det fanns liksom ingen luftkonditionering och dte var mycket folk och jag satt på solsidan så jan i kan ju försöka föreställa er hur det var. Men då kändes sjukt gött att kliva på ett tåg med luftkonditionering i Jönköping, helt underbart i det läget. Hade förresten rätt skön packning, en rätt så full axelväska och en kylväska som innehöll några matlådor och en flaska vodka (fick den av morsan och farsan, det var snällt av dom). Annars finns inte så mycket att säga om dagen.

Hoppas jag inte har glömt nått viktigt nu, men har jag det får jag väl skriva om det senare. Det löser sej liksom.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tack för allt Nicklas!!

10:42 AM  
Blogger Nicklas R said...

Varsågod, jag är glad att min närvaro uppskattades (och det var kul att var där så egentligen är det kanske jag som ska tacka för att jag fick komma)

12:31 PM  

Post a Comment

<< Home