Sunday, December 28, 2008

Facit 2008

Här är nu min årslista för 2008. Det här var bäst (och sämst) i år:

Årets skiva: Har kommit många bra men jag får säga “More modern short stories from Hello Saferide”, det är den jag lyssnat mest på.

Årets låt: Sjukt svårt att välja en enda, men antingen Arjeplog eller Dirty Dancing tror jag. Det skulle vara en norrländsk ballad 2008.

Årets artist: Annika Norlin. Hon är alltid årets artist.

Årets konsert: Någon av dom tre Håkan-spelningar jag såg i somras (dom var magnifika) eller Broder Daniel på Way Out West, Säkert! på Hultsfred var också fint.

Årets missade konsert: Rufus Wainwright på Hultsfred

Årets film: Sex and the city är nog den enda nya film jag sett i år men den var bra så jag säger den.

Årets text: Egentligen hela More Modern Short Stories. Kan inte riktigt välja en låt, men måste jag så kanske Arjeplog?

Årets TV: Dom kallar oss artister och Hype (SVT)

Årets video: Hello Saferide – X telling me about the loss of something dear, at age 16

Årets schlager: Sebastien Tellier – “Divine” och Lasse Lindh – “Du behöver aldrig mer vara rädd”

Årets stråkparti: Slutet av Hello Saferides fantastiskt vackra “Arjeplog”. Jag vill fortfarande grina varje gång jag hör den för att det är så satans vackert.

Årets mat: Den oöppnade matlådan Afasi & Filthy lämnade I sin loge och som jag och min artistvärdskollega (Caroline hette hon om jag inte minns fel) delade på sent på natten när vi var trötta och väldigt hungriga. Det var den godaste kalla kycklingfilé och kalla strips jag någonsin ätit.

Årets nostalgi: Daze – Superhero Lover och Nic & The Family

Årets bästa köp: Är fler än ett. More Modern Short Stories From Hello Saferide förstås, och så Håkan-skivorna, och min fina röda skål, och säkert något mer som jag glömt bort.

Årets Resa: Har knappt gjort några resor I år (bortsett från några hit och lite skolresor till Kalmar) men jag får säga när jag åkte till Västerås och firade Emma och Mickis när dom tog studenten. Det var en trevlig resa.

Årets tokmisstag: Skedde samma kväll som Hästpojken spelade på puben.

Årets post: När jag fick post från Annika.

Årets omslag: Sonicskivan med Pygar på omslaget

Årets scen: Scenen i dalen på Putte. Småbesvärligt att ta sej dit och tyvärr ofta smådåligt med folk framför den, men så sjukt mysig.

Årets upptäckt: AutisternaÅrets festival: Alla festivaler jag var på I år var grymma på sitt sätt så jag kan inte välja.

Årets volym: Johnossi på Rookie, det var oerhört högt.

Årets jobb: Jobbet på festivalen i somras. Man blev trött och så vidare men det var väldigt kul.

Årets återupptäckt: Kefir med ananas

Årets vecka: Vet inte vilket nummer den hade men den där veckan någon gång i våras när det var fest 4-5 gånger på en vecka. Det var en kul vecka.

Årets duett: “Overall” med Annika och Andreas Mattsson

Årets nytänkande: Marit Bergmans prenumerationstjänst, det var sweet.

Årets cover: Säkert! – Min Hemstad

Årets märkliga sammanträffande: Att jag alltid haft ljusa byxor och alltid lyckats spilla när jag druckit rödvin.

Årets bar: Puben på Metropol i Hultsfred.

Årets fest: Omöjligt att välja, har varit många bra fester.

Annat bra 2008: Markus Krunegård, Filter, Att jag fick lägenhet i Kalmar, Parken, För sent för Edelweiss, Glasvegas, nya telefonen, kameran, Staropramen, makaroner, tonfisk, godkänd i alla kurser, Studio Virtanen, Bjurmans NHL-blogg, Frida Hyvönen, Neil Young, Lykke Li, Hästpojken, mina vänner, att Annika vann massa grammisar och P3 guld och sånt, Maias ”The worrying kind”, julkalendern, Dockpojken, Kom kampsång, Ashes to ashes, nöjesduellen, Håkan Steen

Dåligt 2008: Att Don Rosa gick i pension, att Perrelli vann melodifestivalen, hårdrock, bakfylla, TV4 i allmänhet, Let’s dance och Stjärnor på is i synnerhet, att mobilnätet kraschade under way out west, att Ryssland vann esc, Mia och Klara, åska, säkert nått mer som jag har glömt

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

En jättebra och mycket fin och helt fantastisk årets-lista Nicklas! Får jag fråga om "Årets tokmisstag" syftar till DET misstaget? Om så skulle vara fallet, fear not, det är lugnt om! Om det inte är fallet så är jag nyfiken! :D

10:12 PM  
Blogger Nicklas R said...

Det var det det syftade på.
Vad bra att det är lugnt. Men jag tycker det platsar som årets tokmisstag ändå :)

10:49 PM  

Post a Comment

<< Home