Tuesday, May 06, 2014

Första semin

Så var första ESC-semin avklarad. Helt ok liten föreställning de ställde till med danskarna. Inte uselt, men inte anmärkningsvärt superbra heller.

Låtmässigt var det överlag rätt trist. Men det brukar det ju vara, så det är ju inte mycket att säga om. Inte det allra sämsta starfältet kanske (vill minnas att någon av semifinalerna både 2011 och 2012 var något i hästväg i uselhet), men tråkigt överlag som sagt. De som gick vidare är inte heller att säga något om, jag hade rätt på nio av tio efter att ha sett bidragen så det var väl de väntade. Om det sedan var rätt eller fel låtar som gick vidare, tja det var ju inget superkalkonbidrag som gick vidare i alla fall. Utöver det var det väl rätt hugget som stucket liksom.
Min favorit var för övrigt Holland.

Dock är jag inte helt nöjd mitt twittrande under kvällen. Kändes inte som att jag hade riktigt rätt schvung i formuleringarna (vilket väl känns som det bekräftades i att jag fick färre retweets och favoritmarkeringar än vanligt under esc). Men å andra sidan vill jag minnas att det brukar vara lite sisådär första semifinalen för att ta sig när man blir varm i kläderna. Ringrost och så vidare ni vet. Ett par bra tweets fick jag dock till (gillar att jag trots att jag är ekonom/samhällsvetare fick in en kvantfysikreferens tillexempel, tveksamt om någon fattade den dock). Så det finns där ändå får man säga, gäller att lyckas få fram det bara.

Nåväl, hoppas på några fler riktiga blåbär och ett par bra bidrag i nästa semi. Har mest varit axelryckningar och slätstruket krafs hittills. Vad jag minns av införprogrammen känns det väl dock inte superhoppfullt. Men bidrag har ju överraskat åt båda håll jämfört med införprogrammen förut, så chansen finns.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home