Saturday, July 07, 2018

Det var alltså det

Var ju trist att Sverige förlorade, om än väl ganska väntat. För mig personligen löste det dock ett litet problem eftersom jag har andra åtaganden när bronsmatchen och finalen spelas. Nu slipper jag fundera på hur sjutton jag ska lösa det.
Angående matchen så tycker jag dock att många var lite väl hänförda över Pickfords räddningar. De var bra, inte tu tal om saken, men inte så oerhört fantastiska som vissa ville få det till. De kom snarast av att han läste spelet bra, stod på rätt ställe och därmed fick tid till att göra räddningen. Till skillnad från Sveriges målvakt på de han släppte in där han i mina ögon hade kunnat göra det klart mycket bättre på båda målen. Kanske framförallt det första där han de facto hade gott om tid men i mina ögon stod fel, den bollen hade han mycket väl kunnat ta om han läst spelet bättre.
Överhuvudtaget får jag ibland känslan av att fotbollsmålvakter har en del att lära av hur hockeyn jobbar med sina målvakter och att utveckla målvaktsspelet och så vidare. Inga paralleller i själva spelet såklart, det är ju två helt olika sporter med väldigt olika förutsättningar, men just hur man arbetar med målvaktsträning och dylikt. Se bara på en sådan som Erik Granqvist som sitter i studion och nördar in sig på målvaktsspelet, en sådan motsvarighet är svårt att tänka sig inom fotbollen. Där verkar man inte alls fokusera på att utveckla hur målvakterna spelar på samma sätt. Jag menar, i hockeyn har ju målvakterna blivit så skickliga att man flera gånger minskar storleken på skydden och vissa på allvar argumenterar för större målburar. Det lag, eller land, som kunde få till en liknande utveckling på fotbollsmålvakter skulle nog ha mycket att vinna.
Nog om det.

Dagen i övrigt är inte mycket att säga om. Det har varit övervägande lugnt. Funderade ett tag på att kila ner till puben och ta en punsch, men det är nog lika bra att spara såväl pengar som energi till de där andra åtagandena jag nämnde. Då kan det av allt att döma både rulla en del kulor och sänkas en del glas. Det lär jag nog få anledning att återkomma till.

Trots att det inte varit en särskilt varm dag och trots att jag haft balkongdörren på glänt hela dagen är det sjukt varm här inne just nu. Skärp er!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home