Tuesday, May 04, 2021

Fullkomligt värdelös uppdatering

Det första som mötte mig när jag rullade in i Nykroppa i förmiddags var en äldre man som stod i sin trädgård och blängde efter mig när jag rullade förbi. Det kändes nästan som att vara främlingen som rider in i den sömniga småstaden i en dålig västernfilm. Skämt åsido, dagens utflykt gick finfint. Lagom tomt på trafik längs vägen dessutom, det är alltid skönt.

Igår kväll när jag loggade in på Spotify möttes jag av ett helt nytt utseende på desktopversionen. Det var fruktansvärt. Ser ut som något en treåring hittat på. Därtill är det fullkomligt värdelöst. Svårnavigerat, svåröverblickbart, extremt märkliga val i hur låtinformation visas, massa extraklick för att komma till albumet om du söker på en låt, extremt kass vy för hur spellistor visas (att sitta och pussla med låtordningen till årets summer party-lista kommer bli en mardröm). I princip har de tagit allt som var bra och spolat ner det i toaletten till förmån för något bara en webbdesigner kan tycka ser fräckt ut. Varför hatar webbutvecklare användarvänlighet? Finns det inga chefer som kan sätta ner foten och säga nej när utvecklingsteamet mest bara för att ha något att göra börjar yra om "förbättrad användarupplevelse" och allt vad som kan ha sagts på diverse möten? Är verkligen asförbannad över det här. Den som är ansvarig bör få sparken per omgående.

Mer jobb imorgon. Har fullt upp hela veckan. Men hann i alla fall lyssna på nya Flashback Forever när jag var ute på promenad i eftermiddags. Mycket roligt avsnitt. När det diskuterades norsk dunk fick jag bokstavligt talat bita mig i både läpp och tunga för att inte börja gapskratta på gågatan i k-center.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home