Thursday, July 07, 2022

Ett gott tecken

Lugnt och skönt till största delen. Ställde mig på balkongen ett tag på eftermiddagen. Perfekt balkongväder. Soligt men inte för varmt. Betraktade ett par måsungar som sprang runt på gården. Till synes utan mamma och pappa mås i närheten. Anmärkningsvärt tänkte jag först. Än mer så när en vuxen mås faktiskt slagit sig ner på taket intill och folk ändå kunde gå förbi helt nära utan att bli attackerade. Visade sig sedan att ungarna kunde flyga. Den ena så gott som fullt ut, den andra i alla fall lite grann. Att de redan börjat bli flygga känns som ett gott tecken. Det kan innebära att det värsta måsperioden, den då de är som mest aggressiva, tar slut lite tidigare än vanligt. När ungarna väl börjat flyga och klarar sig själva brukar det ju heller inte dröja innan föräldrarna börjar flytta.

Slog mig i dag när jag promenerade förbi farmors hus att det finns något lätt sorgesamt i att hon inte kommer bo där längre och att lägenheten kommer säljas. Det har ju alltid varit där farmor bott, och det har blivit som en reflex att slå upp blicken mot hennes balkong när man går förbi. 60-talet någon gång flyttade de dit, så så länge jag funnits har det verkligen varit alltid farmor bott där. Och det har i princip sett likadant ut jämt. Tanken att någon annan ska bo där och att det sannolikt kommer renoveras till lätt oigenkännlighet känns lite... konstig. Tapeten i matrummet där borde nästan k-märkas. Hoppas bara ingen får för sig att det ska vara öppen planlösning och tar bort den så väldigt tidstypiska glasväggen mellan hallen och vardagsrummet. Det hade nästan varit ett kulturmiljöbrott.

En del av de möbler farmor inte tar med sig till sitt nya boende och som ingen i släkten gör anspråk på kommer antagligen skänkas till ukrainare som behöver möbler och husgeråd i sina  nya bostäder. Morsan och farsan har en bekant som involverad i det arbetet och enligt honom finns ett enormt behov av det mesta som behövs till ett hem, så det är ju bra om de kan komma till nytta. Är själv inte intresserad av just någon möbel hemifrån farmor, men jag har ett par serviser och lite annat jox som är sagt att jag ska ha. Sedan får man väl se när man kommer dit om man hittar något man gärna vill ha. Hon har ju samlat på sig en del grejer under åren om man säger så.

Ser nu att en av måsungarna, antagligen den som inte verkade riktigt lika flygkunnig som sitt syskon, ännu knatar runt på gården. Jaja, den lär väl bli luftburen den också vad det lider.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home