Friday, November 04, 2022

Fy fan!

Bofors - Mora 1-2 förl. (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)

Jag vet inte. Stundtals spelar BIK bra men är för ineffektiva och skapar för lite. Första perioden hade man tämligen massivt spelövertag men lyckades in omsätta det i (vassa) målchanser, och när perioden var slut hade Mora skjutit fler skott på mål trots att känslan under större delen av perioden var spel mot ett mål.

När sedan Mora fick ett jäkla skitmål i andra skiftade momentum, BIK fick börja jaga och det kändes som att centimetrarna och marginalerna i anfallsspelet gick emot. Vi borde sett till spelet över 60 minuter kanske ha vunnit, men samtidigt måste man se till att bli mer effektiva. Skapa mer, och se till att utnyttja chanserna när de väl uppstår. Bli lite giftigare, kanske slänga någon mer puck mot mål emellanåt. Det har ju liksom varit många matcher den här säsongen där det känts som att marginalerna varit emot och att man har väldigt svårt att få in pucken. Klart att det kan hända ibland, men det börjar kännas som ett mönster. Ett oroande mönster. Därtill måste PP upp. Det var dåligt i fjol, såg lovande ut i inledningen av den här säsongen men sedan har det gått troll i det. Vet att en del vill se värvningar för att ersätta skadade spelare, och vad det lät på Torsten i intervjun på mediekuben inför matchen håller man öppet för att ta in något om rätt spelare skulle dyka upp, men kanske borde man lägga de pengarna på att komplettera staben med en PP-coach som kan styra upp special teams?

Glädjande ändå att Modigs så sakteliga verkar bli varm i kläderna. Stod för några snygga aktioner i framförallt första perioden.

Snabb chans till revansch nu. Modo hemma redan i morgon. Då hoppas vi på tre poäng.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home