Sunday, February 04, 2024

Helvete!

Kalmar - Bofors 3-2 (1-0, 2-0, 0-2)

Sätter man sig i underläge med tre mål är det svårt att vinna hockeymatcher. Förstår inte vad som hänt. Från seriens hetaste lag, åtta raka segrar och ett dödligt PP till fyra raka förluster och inte ett enda powerplaymål på de matcherna. Må så var att tre av dem varit knepiga matcher mot tufft motstånd och att man i åtminstone ett par gjort rätt bra insatser spelmässigt, men försluter har det blivit likförbannat.

Hade jag varit coach hade jag ärligt talat börjat leka med tanken att sätta Lyckåsen på läktaren nästa match. Det känns taskigt att på något sätt peka ut honom, men samtidigt går det inte att blunda för att vi kändes näst intill ostoppbara när han var borta med skada men bara förlorat och därtill slutat producera i PP (en spelform där han loggar mycket istid) sedan han kom tillbaka. Lite tillfälligheter såklart, vi hade mycket väl kunnat vinna mot både Brynäs och Mora, men ska man likt GW hata slumpen är det ganska tydligt att segersviten började när han blev skadad och slutade när han kom tillbaka. Men men, att han bänkas lär knappast hända. Över 20 minuters istid ikväll igen. Uppenbarligen har han något jag inte ser.

 Sedan kan väl konstateras att Hanses inte blivit någon större succé hittills. Tre starter och ingen av matcherna över 90% är inga vidare siffror. Får hoppas att han hittar formen, för två starka målvakter vore guld värt.

Södertälje hemma och Djurgården borta till veckan. Känner mig väl ärligt talat inte särskilt hoppfull inför de matcherna. Utmärkt läge således att kliva ut och göra kanoninsatser när ingen vid sidan av riktigt tror på det.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home