Sunday, January 21, 2007

Kalmar del 2

När jag hade skrivit klart dte förra inlägget var lunchen i princip slut och klockan 13 började så introduktionsföreläsningen på kursen. Så här i efterhand kan jag säga att den hade jag lika gärna kunnat strunta i för det sas inget som jag inte redan kunde. Men jag stanande i alla fall kvar, jag hade ju trots allt inget bättre för mej.
Under lunchen hade det också börjat snöa vilket jag upptäckte när jag kom tillbaka till föreläsningssalen (där datorn jag använde står finns inga fönster), det som då spontant gick genom skallen på mej var "attans, jag har ju inga vinterskor med mej". Det sluatde i alla fall snöa under eftermiddagens gång och vid halv fyra tiden var det dags att gå hem, eller ja till hotellet för min del. Då upptäckte jag att det inte alls ahde slutat komma nederbörd, den hade bara ändrat form från snö till någon sorts mellanting mellan snö och regn. Därtill hade jag motvind vilket gjorde den korta biten mellan skolan och hotellet till en plåga. Det var nämligen ingen vanlig motvind utan det var riktigt rejäl motvind, stundtals blåste det så att man knappt kunde röra sej framåt och man hörde ingenting utan det bara dånade av vinden, det var hemskt. Jag kom i alla fall till hotellet tillslut och väl där beslutade jag mej för att gå och köpa mej något ätbart ganska omgående eftersom vinden enligt allla väderrapporter bara skulle bli värre under kvällen. Så jag lämnade böckerna på rumemt och traskade ut igen. Då låg det inte längre någon snö på marken, på den korta stund jag ahde varit på mitt hotellrum hade den snö som funnits förvandlats till grått slask. Jag blev, kan man säga, blöt om fötterna.
När jag efter många om och men kom tillbak till hotellet med en McDonalds-påse i handen var det som om jag hade gått med fötterna i en decimeterdjup sjö hela vägen, lägg därtilll att jag knappt såg något för att glasögonen var täckta av regn och ni förstår hur miserabel jag kände mej just då. När jag kom upp på rummet så drog jag genast av mej strumpor, skor och byxor (som var också väldigt blöta) och hängde på tork, skorna och strumporna på elementet och byxorna på någon sorts handdukshänagrgrej på toaletten. Sen åt jag samtidigt som jag kolalde på något på TV, jag minns inte vad. Efter maten la jag mej och kolalde på TV en stund. Det blev dock en kort stund för jag somnade och sov i en halvtimme ungefär.
Senare på kvällen kolalde jag först på på spåret och brottskod försvunnen innan det var dags att slå på den tredje filmen jag hade hyrt, Battle Royale.
Battle Royale var en sjukt bra film. Helt klart en av dom bästa filmer jag har sett, så kolla på den om ni får chansen. När den avr lsut slözapapde jag lite och hamande på Ghostbusters 2 som fick avsluta min kväll.

Imorse åt jag frukost på hotellet innan jag checkade ut vid 10 (man fick inte vara kvar längre än så), då gick jag ner till stationen och satte mej där en stund innan klockan blev tolv och videobutiken öppnade så jag kunde gå dit och läman tillbaka filmerna. Efter det blev det lite tidningsinköp på pressbyrån och lunch på korvkiosken vid stationen.
Efter dte hände något av dte roligaste på hela resan. Jag satt där på stationen och mitt emot mej satt två tjejer med den lite typiska djursholmstilen om man säger så, det vill säga canada goose-jacka, blonderat hår, nasal dialekt hela balletten liksom. Dom fatatde inte riktigt vad det var för tåg dom skulle åka med eller om tågen var inställda sp det var bussar som gick eller hur det var så dom satt där och läste på informationsskärmen. Där det för övrigt klart och tydligt stog att på sträckan Kalmar-Linköping (som dom, precis som jag, skulle åka) gick tågen som vanligt. Dom förstod dock ingenting och när dte stog på skärmen att tåget skulle gå från spår 1A kläckte en av dom ur sej "vaddå första? Jag förstrå ingenting". Hur som helst så gick dom i alla fall in på resebutiken på stationen och frågade och fick då veta att dom skulle åka med kustpilen från spår 1, historien är dock inte slut där. Dom hade nämligen hört fel och hört att dom skulle åka med Kustbilen, så dom satt där och fattade fortfarande ingenting utan undrade vad det var för bil dom skulle åka med, tillexempel yttrades sägningar som "Men ska vi åka bil med någon vi inte känner?" innan dom kom på att "Men hallå, bilar går ju inte på spår" varpå dom kom fram till att "Det kan ju vara en bil som går på spår". Det hela fick i alla fall sin lösning när en av dom ringde till mamma och berättade att dom skulle åka bil till linköping och mamman antagligen förklarade att det nog var kustpilen dom skulle åka med och att det var ett tåg. Under hela detta händelseförlopp hade jag väldigt väldigt svårt att hålla mej för skratt och fick bita mej hårt i fingret för att inte börja gapskratta. Extra kul blir det eftersom dom uppenbarligen inte hade tittat ordentligt på varken biljetten eller informationsskärmen där det klart och tydligt står kustpilen med stora bokstäver.
Hur som helst så avlöpte hemresna utan några större problem. Jag lyssnade på lite musik under resans g¨ång och ja gavr i degerfors vid kvart över sju ungefär. Där vänatde farsan och malin och jag fick skjuts hem och när vi kom hem fick jag mat, dte var gott, det var den helamerikanska rätten Macaroni and Cheese.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home