Friday, June 22, 2007

Midsommar - årets mest överskattade högtid

Då är det alltså midsommar imorgon. Jag tycker att midsommar är fruktansvärt överskattat.
Visst är det en anlednign att festa men jag förstår verkligen inte att alal blir så till sej när det är dags för midsommar. Jag har helt enkelt svårt för det fruktansvärda romantiserandet av midsommar. När det komemr på tal får många något drömskt i ögonen och bröajr prata om att det är dne bästa högtiden och att det borde bli nationaldag och bla bla bla. Det tycker jag är total bullshit, både jul och nyår är väldigt mycket roligare än midsommar och i min bok kommer midsommar inte ens topp tre över högtiderna. Nationaldag ska det absolut inte bli, dels kan vi inet ha en nationaldag vars datum varierar och dels ser jag ingen anledning att fira nationen runt midsommar, Gustav Vasas trontillträde den sjätte juni är ju faktiskt en hädnelse som ligger till grund för det Sverige vi känner idag och därför vore dte väldigt dumt att flytta nationaldagen.
Jag ahr också väldigt svårt för den oerhörda naturromantik som drabbar landet lagomt till midsommar. Helt plötsligt vill alla åka ut i skogen för att ha fest och bli stupfulla, även folk som under resten av året aldrig ens skulle tänka tanken att sätta sin fot i skogen.
Jag är ingen midsommarhatare, jag tycker bara midsommar är något sjukt överskattat.
Skulle kunna mala på om det här en stund till men jag näjer mej här och avslutar med att önska alla en trevlig midsommar.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

nu tar du dig samman....klart att midsommar ska firas, just för attt det är midsommar...an, the shit vänder här, igen...dessutom är den 6:e juni, nationaldagen, som blabbar om, din "riktiga" farfars födelsedag, och där fet dör ju allt med gustav vasa och allt annat som någon form av anledning till firande...det är onödiga jabbar i luften helt enkelt...dagen ska firas för att det är din far
fars födelsedag, det räcker fett...för övrigt, midsommar ska firas för att det passar utmärkt att spela Quincy Jones "The Midnightsun Will Nevver Set" i den ljumma, ljusa natten, när myggen biter utan att få resultat och sorlet från festplatsen inspirerar till underbar privat poesi ...gärna då i Harry Arnolds version, vilket är orginalet, där Arne Domnérus visar med alt saxen exakt vad svensk midsommar innebär---det är sånt som ni ungdomar inte förstår att värdera, men ge det en chans emellan alla Baccardi Breezers

4:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

förresten, detta är mitt soundtrack till midsommar 2007...ladda ner...The Aliens-"Only Waiting"

4:21 AM  
Blogger Nicklas R said...

Som sagt, jag firar midsommar och tyckr på intet sätt illa om det. Jag säger bara att det är en väldigt överskattad högtid och att jag vänder mej emot det fruktansvärda romantiserande som omgärdar midsommar.

12:09 PM  

Post a Comment

<< Home