Friday, February 08, 2008

Nicklas minns Puls

Något jag glömde ta upp i gårdagens inlägg om mellanstadiets fredagar var Aftonbladets bilaga Puls. Den började visserligen inte betyda riktigt mycket förrän på högstadiet men man visste ändå att när man läste Puls då var dte fredag och det förhöjde fredagskänslan.
Det var där innelistan publicerades på den tiden och den sköttes då av Tom Hjelte för att senare tas över av Virtanen. Tom Hjelte hade en ganska framstående roll under den här tiden och bland annat testade han varje vecka olika saker, jag minns att han tillexempel försökte ta sej in hos Carola någon vecka. Jag tror inte han lyckades. Jag har också ett svagt minne av att han hade en gul overall på sej när han genomförde sina tester men det törs jag inte svära på att det var så.
Fredrik Virtanen var då, innan han tog över innelistan, chef för Puls och jag vill minnas att han skrev en krönika på någon av dom försat sidorna varje nummer. Dessa krönikor läste jag dock aldrig eftersom jag var för liten för att förstå dom. Det var ocks i Puls man först kom i kontakt med musikjournalister som Per Bjurman och Håkan Steen, man läste aldrig deras texter men man såg deras bildbyline och lärde sej på så sätt att känna igen dom.
I varje nummer av puls fanns det också en stor mängd recensioner, både av skivor och filmer, många fler än vad som publiceras i Aftonbladet nu för tiden. Det var härliga tider.
Pul är nog dne bästa bilagan nånsin, jag saknar Puls.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

din farbror har en fin bild autograferad och dedicerad av Tom Hjelte...där står: "Tack Anders, för en underbar natt!/Tom Hjelte"

5:06 PM  
Blogger Nicklas R said...

wow

7:07 PM  

Post a Comment

<< Home