Tuesday, December 16, 2008

En liten teori

Igår när jag pratade med en god vän kom vi in på nostalgi och sentimentalitet eller sånt. Har en liten teori om det där med att nostalgi ibland leder till sentimentalitet och längtan efter vad som varit och så vidare som jag tänkte dela med mej lite av. Jag tänker mej lite att ju mer nöjd och tillfreds man är med nusituationen desto mindre är risken att nostalgi leder till sentimentalitet. Jag menar, är man riktigt riktigt nöjd med hur ens liv ser ut just nu tror i alla fall jag att man i mindre utsträckning saknar det som varit och tycker det var bättre då än om man vantrivs med nusituationen.
Och nu lät väl det där som att jag menar att alla som är sentimentala är typ olyckliga och vantrivs med livet. Det är absolut inte det jag menar men vad jag menar är att man är sannolikt mer sentimental i sin nostalgi om man inte är helt nöjd med tillvaron. Fast det förstod ni nog.

Nåväl, nu är min lilla rast slut om typ fyra minuter så det är dags att stänga av den här apparaten. Har läsdag idag nämligen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home