Sunday, June 07, 2009

Ett insektsnät vore nog en bra grej

Jag måste skaffa ett insektsnät. Idag när jag satt på utsidan (det var fint väder ett tag på eftermiddan) flög det in et getingjävel till. Jag gick hursomhelst in och tog på mej min antigeting utrustning, det vill säga jacka, vantar och, faktiskt, mössa, och beväpnade mej med zapparen och en ihoprullad tidning. Getingen skulle oskadliggöras.
Den gömde sej dock bakom persiennerna så jag kom inte riktigt åt och när den flög bort från fönstren för en runda i rummet fick jag så klart panik och soprang in och gömde mej i badrummet. Men så när jag var mitt i lägenheten kommer den flygande rakt emot mej, jag blir paralyserad och kommer mej inte för att elektrifiera den. Istället får jag genidraget att rusa mot uteplatsdörren för att på så sätt lura ut den. Det lyckades nästan, den följde inte efter direkt men när jag stod utanför och försiktigt använde zapparen för att peta undan gardinen för att se om den var kvar där inne kom den utflygande. Den flög rakt på mej och instinktivt utstötte jag ett kort skrik och panikvände mej om så där som man gör när getingar kommer mot en. Då ser jag att en granne precis då går en granne förbi och jag inser att jag står på uteplatsen, iklädd vinterkläder, och precis har skrikit.
Vad gjorde jag då? Jo jag försökte så klart rädda situationen genom vifta lite med zapparen i luften som om jag var mitt i en furiös uppgörelse med getingen (som vid det laget redan var långt borta) och sedan titta mej omkring som om jag stod på helspänn och inväntade getingens nästa drag, samtidigt som jag så klart försökte få det att se ut som att det var den naturligaste saken i världen att gå runt med mössa och handskar i juni.Så, jag måste skaffa ett insektsnät.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home