Wednesday, July 22, 2009

Ett riktigt fynd

Igår kväll när jag tittade i några lådor för att se om jag kunde hitta något att läsa när jag gick och la mej gjorde jag en underbar upptäckt. Jag hittade ett exemplar av gamla fina puls. Den bästa bilagan någonsin.
Det var underbart att bläddra i den och återuppleva denna lysande publikation. Den avr från april 1999 och det var kanske inte det allra bästa numret men det avr ändå fantastiskt. Bra mycket bättre än alla kvällstidningsbilagor som ges ut idag.
Fredrik Virtanen hade hand om innelistan (the golden age of innelistan). Innelistan som i just det här numret toppades av Gunnar Rehlin, Killinggängets film "Gunnar Rehlin - en liten film om att göra någon illa" sändes tydligen dagen innan den här utgåvan av puls publicerades och Gunnar Rehlin toppar innelistan.
Men Fredrik Virtanens bildbyline, herregud Fredrik Virtanens bildbyline! Så ung han ser ut, ung och välrakad med en antydan till ett leende.

Och det var bara första uppslaget. Man fortsätter bläddra och nostalgi och minnen och känslan av att man verkligen saknar den här typen av publikation sköljer över en. Man kommer till livesidan där så gott som alla aktuella konserter av någon betydelse listas. Man kommer till cd-sidorna, filmsidorna och så till sist kommer man till det sista uppslaget. Uppslaget där läsarbrev och läsarnas listor publiceras på den vänstra sidan (bästa listan: "Tio saker som gör oss glada") och där kortintervjun på pulsen finns på den högra sidan (i det här numret: Rakel Wärmländer, just då aktuell i "Skilda världar").
Puls var en magnifik bilaga. Det kändes underbart att hitta ett gammalt nummer och att återigen få uppleva denna strålande publikation. Jag saknar puls.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home