Sunday, December 27, 2009

Några tankar om OS-truppen (i hockey alltså)

Det är överlag en helt okej trupp men fick jag bestämma är det fyra eller fem spelare jag skulle bytt ut. Dom som inte skulle få plats i min OS-trupp är Stefan Liv, Magnus Johansson, Fredrik Modin, Mattias Weinhandl och kanske Patric Hörnqvist. Jag hade ersatt dessa med följande spelare: Jacob Markström, Victor Hedman, Fredrik Sjöström, Mikael Samuelsson och Johan Franzén.
Varför? Markström istället för Liv hade jag gärna sett som tredjemålvakt istället för Liv för att han skulle få vara med för att se och lära, en ren investering för framtiden då dte sannolikt had evarit bra för hans utveckling som målvakt att få hänga med och lära av etablerade målvakter som Lundqvist och Gustafsson.
Hedman hade jag velat se lite av samm anledning, han är ung och lovande och så vidare men han har också vad jag förstått fått mycket speltid och spelat bra nu under sin första säsong i nhl. Tror också att det kan vara bra att börja slussa in lite yngre spelare, ge dom som kommer vara våra framtida storstjärnor erafrenhet från landslaget helt enkelt. Sen tror jag inte heller att Magnus Johansson riktigt håller på den här nivån, visst han är duktig men han har varit en sväng i NHL utan att riktigt platsa och i OS kommer det i princip bara vara NHL-spelare. Plus att OS spelas på liten rink och jag känner mej osäker på hur väl han fungerar på mindre rinkar.
Modin tycker jag ska plockas bort av dte skälet att han inte spelat särskilt mycket dom senaste åren på grund av skador och jag ser frågetecken för vad hans kapacitet är i dagsläget. Med Weinhandl är dte lite som med Johansson, han är duktig men jag tycker det finns bättre alternativ i NHL som är vana med spelet på liten rink och som visat att dom håller mot det motståndet, det har inte Weinhandl gjort och är dessutom ovan vid liten rink och den typen av spel. Sen tror jag också att Weinhandl behöver spela i en första- eller andrakedja för att vara riktigt bra och det tror jag inte han får göra i OS.
Sjöström och Samuelsson vill jag ha med för att jag tycker som är bättre alternativ än Modin och Weinhandl, och dessutom är spelare som jag tror hade gjort enorm nytta. Tycker även Bengan borde chansat med Franzén, för en frisk Franzén hade varit fruktansvärt viktig för laget (och i så fall hade Hörnqvist som jag ser det fått lämna även om han varit bra under hösten och inte på något sätt är oförtjänt av platsen i truppen).

Men det är inte jag som tar ut truppen och det blir nog bra till slut med den trupp som är uttagen också.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home