Saturday, February 13, 2010

Dreamteam-laget

Som utlovat är här nu mitt lag i OS-dreamteam:

Coach: Ron Wilson (USA)
Målvakt: Ryan Miller (USA)
Målvakt: Antero Niittymäki (Finland)
Back: Tobias Enström (Sverige)
Back: Johnny Oduya (Sverige)
Back: Tomas Kaberle (Tjeckien)
Forward: Daniel Sedin (Sverige)
Forward: Pavel Dasyuk (Ryssland)
Forward: Jarome Iginla (Kanada)
Forward: Patric Hörnqvist (Sverige)
Forward: Jonathan Toews (Kanada)

Så några kommentarer om hru jag tänkt då. Coachen valde jag utifrån att han var något billigare än dom andra toppnationernas coacher plus att jag tror att USA kan gå bättre än vad många räknat med varför jag tror att han kan dra in en del poäng. På målvaktssidan kändes Miller som det bästa alternativet, med tanke på hans kapacitet kändes han rätt undervärderad och som sagt så misstänker jag att USA kan gå ganska bra. Niittymäki kom väl med för att han var jämförelsevis billig (om man räknar bort blåbärsnationernas målvakter som nog ändå mest kommer få minuspoäng) och om han får spela (han är vad jag förstått tänkt som tredjemålvakt i Finland) kan han säkert göra det rätt bra, så det kändes som ett ganska bra val.
På backsidan har jag valt ett gäng stabila spelare som inte kostade allt för mycket. Enström vet jag kan vara jäkligt bra och likaså brukar Oduya vara bra dom gånger jag sett honom (och han var dessutom löjligt billig, 2,5 miljoner bara vilket gör honom billigast i hela laget). Kaberle är väl lite av en chansning men det var ungefär vad jag hade råd med när alla andra platser var fyllda.
Forwardsidan är väl där jag lagt mest pengar. Både Iginla och Datsyuk kan nog göra en hel del poäng, lite beroende på vilka kedjor dom spelar i kanske men båda två är riktigt duktiga hockeyspelare som borde ta plats i någon av dom två första kedjorna i sina respektive lag och då bör det trilla in en del poäng nästan av sej självt. Daniel Sedin behöver väl inte sägas så mycket om, hade han inte varit skadad i höstas hade han sannolikt varit med och slagits i toppen av poängligan precis som bror sin och förhoppnignsvis ska dom två kunna fortsätta producera poäng under OS. Hörnqvist har gjort det bra i Nashville hittills den här säsongen och Toews har gjort över 50 poäng alla sina nhl-säsonger hittills så förhoppnignsvis ska båda dom kunna fixa en del poäng även i OS.

Så allt som allt tycker jag det känns som ett rätt bra lag. Ska bli intressant att se hur det går.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home