Wednesday, June 16, 2010

Flygplan

Under den relativt korta stund jag satt på uteplatsen förut hörde ju plötsligt hur det började dåna av en jetmotor. Det händer då och då, när vissa flygplan startar från flygplatsen hörs det ganska väl hit. Men jag tänkte ändå att det var märkligt, det lät inte riktigt som vanligt och så var det ju pilotstrejk så det borde ju inte starta några plan. Men det fortsatte låta och ju mer det lät desto mer övertygad blev jag att det var något annat för ju mer jag hörde dte desto mer insåg jag att det lät annorlunda mot hur dom startande planen brukar låta. Så hör man hur öjudet kommer närmre och när jag tittar till åt det håll därifrån ljudet kommer ser jag ett jasplan som flyger förbi på relativt låg höjd. Lite fränt så där. Och precis när det flög förbi lät det jäkligt mycket kan jag säga.
Om det sedan hade startat på flygplatsen här eller kom någon annanstans ifrån och bara flög förbi har jag ingen aning om dock, men eftersom det först lät som att det var ett flygplan som startade och sedan gjorde en sväng innan det började låta som att närmade sej håller jag det inte som helt osannolikt att det av någon anledning startade på Kalmar flygplats. Även om det allra sannolikaste nog är att det kom ifrån Ronneby (dom har ju en flygflottilj där) och flög förbi. Fast i så fall kan man fråga sej varför det flög så pass lågt som det gjorde, det kändes inte direkt som normal flyghöjd.

Det var för övrigt inte den enda småmärkliga flygupplevelse idag. När jag hade varit och handlat fick jag syn på något som såg ut som ett gammeldags militärflygplan som också flög på ganska låg höjd (det planet hörde jag dock inte eftersom jag hade ipodlurarna i öronen). Så kanske att dom har haft någon sorts övning eller nåt här idag. Fast å andra sidan verkar det lite dumt att ha såna över städer i så fall, vore ju liksom inte helt lyckat om övning skulle gå fel på något sätt och något plan som är med kraschar mitt i stan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home