Tuesday, August 10, 2010

Sjukt dåliga EU-regler

Har fått besked från SJ nu att jag kommer bli ersatt för förseningen när jag åkte ner hit. Det är ju bra. Måste dock säga att jag inte är helt förtjust i dom regler för ersättning som gäller sen ett tag tillbaka. Regler som vad jag förstår är något jäkla EU-skit.
Tidigare när jag blivit väldigt försenad och använt restidsgarantin (är jag bara lite försenad kommer jag mej aldrig för att göra det) har man fått så gott som hela biljettpriset, fast i värdebevis hos SJ. Eftersom jag åker tåg relativt ofta är det kanon i och med att jag då kan använda det värdebeviset när jag ska åka nästa gång och så där. Nu är det dock så att man får kontant ersättning, man får alltså tillbaka pengar istället för ett värdebevis. Gott så kan tyckas. Men då kommer man till den lilla luriga tvisten. Där man tidigare fått tillbaka hela summan som biljetten kostade får man nu bara tillbaka 25% av biljettpriset om man är mellan 60-119 minuter sen och 50% om man är 120 minuter eller mer sen. Jag var omkring 80 minuter sen och får tillbaka 94 kronor. Alltså jag vet inte med er men jag skulle mycket hellre få hela eller nästan hela beloppet i värdebevis än 25% i cash. Jag menar 94 spänn känns ju lite som ett hån i sammanhanget.
Inget ont om SJ i det här, dom har ju bara anpassat sej efter gällande EU-regler. Men hur fan idioten som bestämde reglerna tänkte skulle jag bra gärna vilja veta. Han (jag utgår ifrån att det är en gubbe) kan fan inte ha mycket att tänka med. Helt galet kassa regler. EU är värdelöst. Den gamla restidsgarantin var hästlängder bättre än det som gäller nu. Det är ingen som har EU:s nummer så jag kan ringa och klaga?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home