Thursday, February 17, 2011

Tentan kändes bra

Promenerade iväg mot tentalokalen vid tolvtiden. Kom dit ungefär en halvtimme senare och bläddrade igenom antecknignarna en sista gång innan tentan började. Sen var det dags.
Kändes som att det gick ganska bra. Som alltid blev man först en aning överväldigad av frågorna, tentafrågor är ju i princip aldrig formulerade som man förväntar sej och frågar ju oftast efter andra saker än det man trott att dom skulle göra. Här var frågorna mindre inriktade på organisationsformer och liknande än man trott och mer på att diskutera några begrepp och konkreta situationer som är relaterade till det kursen handlat om. Men etfer att man hade läst igenom uppgifterna ett par gånger och samlat tankarna i ett par minuter körde man igång och då flöt det på rätt bra. Sen vet man ju aldrig hur det verkligen gått förrän man fått resultatet (det har ju hänt att tento som kätns toppen gått åt helvete och tentor som känts som man presterat uselt på blivit godkända) men det känns som att jag borde bli godkänd. Kändes liksom som att jag svarade på det som stod i uppgifterna och diskuterade det som skulle diskuteras och så där.
Tentafest ivkäll? Nä, inte direkt. I och med att jag läser fristående så känner jag ju ingen av dom som läser kursen samtidigt och då blir det ju inte tentafest på samma sätt som när man mer var en klass så att säga som det var när man läste program. Men ett glas vin eller två kan det nog bli under kvällen. Smet in på giraffen på vägen hem och köpte en flaska vin och lite trevlig mörk choklad. Man ska ju alltid unna sej något efter en tenta, som en liten belöning så där, och då tyckte jag att vin och choklad kunde passa den här gången. Men tänk, för första gången på helt galet länge har jag en helt ledig helg framför mej. Den här kursen är klar, det är inget som behöver fixas med uppsatsen och inga nya kurser börjar förrän till veckan. Det enda jag behöver göra är att beställa böcker (det tänkte jag göra imorrn), men förutom det kan jag koppla bort skolarbetet i helt i ett par dagar. Det var ett tag sedan sist kan man säga, eller mer än ett tag sedan rentav. Som ni kanske förstår ska det bli fruktansvärt skönt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home