Saturday, March 12, 2011

Inför finalen

Brukar ju inte tippa finalen, riktigt varför vet jag inte men det har blivit så helt enkelt. Dock ämnar jag att hålla den traditionen, så inget tips idag alltså. Däremot tänkte jag dela med mej lite om hur jag tänker och tror och lite så där nu inför finalen.

Det pratas om Eric Saade och Danny som favoriter ikväll. Jag är dock inte så säker på att någon av dom vinner. Känns liksom som att dom kan ta ut varandra i telefonomröstningen, speciellt i år när poängen från telefonrösterna fördelas procentuellt. Och jag är inte heller så övertygad om att det är bidrag som kommer falla juryn på läppen, minns exempelvis att Saade inte var bättre än sexa, och låg rätt långt ifrån täten, efter att juryn sagt sitt i fjol (dock är det något oroande att han fick 40 av sina 49 poäng av dom utländska jurygrupperna med tanke på att det bara är utländska jurygrupper i år). Så jag är som sagt långt ifrån övertygad om att någon av dom två kommer vinna. Och där hoppas jag verkligen att jag har rätt, jag tycker nämligen båda är ganska fruktansvärda. Plus att jag inte tror att någon av dom skulle klara sej särskitl bra i esc, dom skulle nog gå till final men skulle där på sin höjd hamna någonstans i mitten, antagligen inte ens i närheten av topp 10.

Utöver dom två har The Moniker nämnts av många. Även om jag själv inte är särskilt förtjust i låten så kan jag ändå förstå varför. Han verkar ha kul på scenen, låten är lättrallad (och sätter sej ju som ett flugpapper) och numret sticker ut en del med alla färger och så där. Han kan dock likt Saade och Danny drabbas av att dom tre tar ut varandra en del. Som jag nämnde inför andra chansen tror jag att många barn gillar The Moniker men samtidigt tror jag att barnpubliken också gillar både Eric Saade och Danny. Dock känns det som ett bidrag som kan få en del poäng av dom internationella jurygrupperna så visst kan The Moniker absolut bli farlig. Är väl inget resultat jag skulle bli särksilt glad över om hna vann men hellre honom än Saade eller Danny i alla fall.

Sjävl skulle jag dock vilja höja ett varningens finger för Swingfly. Han har inte nämnts särskitl mycket i förhandsspekulationerna men har ändå tassat precis bakom dom som favorittippats. Han har kvällens bästa låt, en riktigt giftig refräng och att han dessutom var med i den första deltävlingen tror jag kan vara till hans fördel då många kan ha glömt låten lite och blir positivt överraskade i tv-soffan. Dessutom känns det som en låt som kan få en hel del poäng från juryn, den känns rätt internationell liksom. Personligen tror jag också att den skulle ha hyfsade chanser i Eurovision, antagligen är den det av kvällens bidrag som skulle ha störst möjlighet att göra ett bra resultat där. Men som sagt, jag tror Swingfly kan överraska lite och bli farlig ikväll. Plus att det råkar vara det bidrag jag själv helst skulle se som vinnare ikväll, som jag nämnde så är det ju kvällens bästa låt.

Övriga bidrag då? Tja, Nicke Borg kan placera sej högt men jag tror inte han vinner. Sara Varga får nog en del telefonröster men är för svlat svenskt för att riktigt övertyga jurygrupperna. Linda Bengtzing hoppas jag verkligen inte vinner, men det är jag rätt säker på att hon inte kommer göra (hon hör nog till dom som får mer poäng från folket än från juryn). Brolle och The Playtones har inget med tätstriden att göra. Och Sanna Nielsen hoppas jag inte vinner (tror den låten skulle gå rätt dåligt i esc) men hon kommer säkert få en hel del poäng från telefonrösterna.

Men för att sammanfatta: Misstänker att det kan gå sämre för "favoriterna" än vad många tror, helt enkelt för att dom har liknande publik och kan ta ut varandra. Dessutom hoppas jag verkligen inte att Eric Saade eller Danny vinner, det vore fruktansvärt att skicka någon av dom till eurovison (då kommer det bli som när Perelli tävlade att man nästan inte höll på Sverige). Själv håller jag på Swingfly (ha nahr bästa låten) och tror att han kan överraska.
Nånting åt det hållet.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home