Sunday, May 29, 2011

Lyssnade på radio

Har inte varit ngåra större överraskningar under dagen utan det mesta har förflutit ungefär som väntat. Dock fick jag ett infall och slog på radion en stund på eftermiddagen. Det gjorde jag förjäkla rätt i, just när jag slog på sändes nämligen ett program där dom spelade massa gamla lökiga låtar på temat "översättningarna från helvetet" (eller nåt åt det hållet i alla fall). Det var fantastiskt underhållande. Man fick bland annat höra två minst sagt intressanta inspelningar med Sten & Stanley där dom gjorde svenska versioner av Daddy Cool och No Woman No Cry. Det var en del nödrim om man säger så (Daddy Cool rimmades exempelvis med både pistol, stol och ifjol), och så kan man väl inte direkt säga att texternas originalbetydelse var bevarad heller (No Woman No Cry gick typ "en kvinna, en man" och handlade helt plötsligt om en kärlekshistoria mellan en reklamman och en sekreterare). Och utöver Sten & Stanley spelades naturlgitvis en massa andra gamla härliga svenska versioner av hitlåtar från tiden (oftast 60- eller 70-tal). Ett fantastiskt program.
Kan dock inte länka till det för det verkar inte finnas på internet än.

5 Comments:

Anonymous Maria said...

fick mig några äkta skratt :)vilken låtskatt som verkar finnas i Sverige i denna genre!

7:24 PM  
Blogger Nicklas R said...

Minst sagt. Och med tanke på den magnifika tagningen av Daddy Cool är det ju nästan så man överväger att faktiskt gå på Karlskogafesten i år om jag råkar vara där uppe då (vad obegripligt det där blev för typ 99,9% av världens befolkning insåg jag precis)

7:42 PM  
Anonymous Maria said...

Ja...Vad är Karlskogafesten?

7:45 PM  
Blogger Nicklas R said...

Typ ett genomfolkligt gratisarrangemang som brukar vara i Karlskoga (jag är därifrån ursprungligen) någon gång under sommarn. Sten & Stanley har spelat typ vartenda år.

Har dock aldrig varit där själv då jag får utslag av sån där genomkäck och härlig folklighet.

8:01 PM  
Anonymous Maria said...

Man ska testa på nya saker för att känna att man lever har jag hört..men man kanske ska vara lockad av dem också. Det är ganska kul att dansa bugg tycker jag, det får man säkert göra där :)

9:39 PM  

Post a Comment

<< Home