Sunday, August 07, 2011

Fantastisk film

Fick ett infall, jag får ju sådana ibland, här under kvällen och tittade på några gamla filmer som gjordes när jag hade rörlig bild på gymnasiet. Det var min första termin på gymnasiet, höstterminen 2001, så det är alltså så gott som tio år sedan dom där filmerna blev till. Det var sjukt kul att se. Speciellt en av filmerna är fantastisk. En stumfilm där handlingen är som följer:

En kille sitter på en parkbänk, plötlsigt blir han attackerad av en fransman som använder en baguette som vapen. "Hjälp, en fransman!" säger killen på bänken. Då dyker det upp en hjälte (också han beväpnad med en baguette) och börjar fäktas med fransmannen. Efter en hård strid blir hjälten besegrad, men medan fransmannen står och drygar sej dyker det upp en pensionär som kör över fransmannen med sin rullator. Killen på bänken blir djupt tacksam. Sen är filmen slut (den är typ en halv minut lång).

Naturligtvis är den svartvit och all dialog sker i form av inklippta textrutor, precis som en stumfilm ska vara alltså. Den är, naturlgitvis, fantastiskt bra (vilket väl framgår av sammanfattningen ovan). Hade jag haft den digitalt hade jag lätt lagt upp den på youtube.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home