Monday, August 29, 2011

Kursstarten och sånt

Dagens kursstart gick alldeles utmärkt. Verkar vara en jäkligt intressant kurs faktiskt, och av första intrycket att döma verkar det vara bra personer jag läser tillsammans med. Så det känns som det kan bli en trevlig termin. Eller ett trevligt år ska man nog rentav säga, är ju faktiskt ett magisterprogram jag började på idag. Fast å andra sidan kan jag ju uttala mej om något mer än just den här första kursen än så länge. Men som sagt verkar det vara en intressant och spännande kurs. Kommer bli en hel del att både läsa och skriva men det verkar inte vara överväldigande på något sätt. Verkar vara intressanta och stimulerande undervisningsformer också men mycket eget ansvar och möjlighet till att reflektera över det man lär sej.
Som sagt hölls dagens introduktion och kursstart på konstumuséet. Det kändes som ett bra ställe att börja terminen på. Dels blir det ju lite annat än att bara sitta i en vanlig föreläsningssal och dels är det en fantastisk byggnad. Jag har varit där någon gång förut och jag älskar arkiekturen och stämningen och liksom husets känsla. Vi blev visade lite av en pågående utställning också vilket ju är kul.
Nåväl, vi kommer utöver kursen som startade idag läsa en annan kurs parallellt (blir alltså två kurser på halvfart under hösten). Den andra kursen börjar dock inte förrän nästa vecka så den kommer jag säkert ha anledning att återkomma till då. Dock kommer den kursen hållas i Pukeberg så det blir ett jäkla flängande fram och tillbaka till Nybro under hösten. Är nog nästan så jag måste undersöka hur det ser ut med eventuella rabattkort och liknande för länstrafiken. Känns ju liksom som att det skulle kunna bli rätt dyrt att köpa massa enkelbiljetter.

Men allt som allt så verkar det alltså som att det kommer bli en väldigt intressant höst pluggmässigt. Jag känner mej jäkligt peppad liksom.

För övrigt orkade jag inte fixa med den där blanketten idag. Kände att jag ville hem och stoppa något i magen när introduktionen/kursstarten var över. Tänkte kila iväg till skolan lite snabbt imorrn istället.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home