Thursday, October 13, 2011

Var tydligen lite action igår kväll

Har tydligt varit rejält med action här i stan under natten och gårdagskvällen. Precis här i närheten dessutom. Någon fjuttade tydligen eld på en container och råkade bränna ner stora delar av Berga Centrum. Det var väl lite klantigt gjort kan man tycka. Många i lokalmedierna dundrar, rasar och är förbannade. Förståeligt. Har dock svårt att bli sådär jättesur själv då jag för det första inte har några direkta känslomässiga band till Berga Centrum, för det andra är rätt säker på att det var galet oavsiktligt att elden skulle sprida sej från containern och dessutom att den/dom som tuttade på antagligen mår rätt jäkla pissdåligt över konsekvenserna.
Naturlgitvis ska man inte tända eld varken i containrar eller papperskorgar men eftersom den typen av bränder hållit på ett tag där uppe känns det rent spontant som att det är en lek som gått överstyr och slutligen fått dom här rätt stora konsekvenserna. Det ursäktar naturligtvis ingenting och tar inte ifrån någon något ansvar, men det kan vara en förklaring och det kan vara ett skäl till att inte överreagera. Skulle hur som helst inte alls bli förvånad om det visar sej att det här är slutet på småbränderna i och med att det står klart vilka konsekvenser det kan få att tända på "bara" en papperskorg eller en container.

Nåväl, nu ska jag gå och köpa sköljmedel och sen ska jag sätta mej och plugga en stund innan det är dags att börja tvätta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home