Saturday, March 09, 2013

Så var det över

Nog för att Robin Stjernberg fanns bland de 5-6 man trodde skulle ha chans på segern, men ändå lite överraskande att han vann. Själv är jag avrken nöjd eller missnöjd med resultatet. Stjernberg fanns inte bland de som jag absolut inte ville skulle vinna, men är väl ingen favoritlåt heller direkt (och jävlar vad trött man kommer vara på den om ngåra veckor när den spelats sönder överallt). Men det kan nog bli en rätt hygglig placering i esc åtminstone, och jag hatar varken artisten eller låten (just nu åtminstone) så ja, helt ok resultat ändå. Hans reaktion när han hade vunnit och först inte riktigt förstod att han hade vunnit och sedan var så charmigt glad och rörd att han inte riktigt visste vad han skulle ta sig till eller var han befann sig var ju dock smått oemotståndlig.

Men med tanke på hur olika folket och jurygrupperna bedömde Yohio, kan man räkna med åtminstone ett par sura insändare om att jurygrupperna borde plockas bort i tidningarna imorrn? Själv tycker jag dock juryn gjord helt rätt som placerade honom lågnt ner. Mest av det skäl jag nämnde tidigare, att jag tycker låten milt uttryckt lämnar en hel del i övrigt att önska. Högst ordinär, tråkig radiorock som man ruttnar på ju mer man hör den.

Annars har jag inte mycekt att säga om finalen som sådan. Det var väl ungefär vad man kunde förvänta sig liksom. Men ganska underhållande "kupp" av Claes Malmberg i green room när han dissade Reinfeldt och moderaterna, det blir spännande att se reaktionerna på.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home