Wednesday, March 20, 2013

Värdelösa förändringar

När jag loggade in på Spotify nu under kvällen uppdaterades det till senaste versionen. Jag gillar inte den senaste versionen. Uppdateringen är rentav hyfsat värdelös. Det är fulare, sämre funkionalitet och helt enkelt bara sämre än vad det var förut.

Enkelheten, den rena och okomplicerade designen, lättöverskådligheten och känslan av funktionalism (om man kan använda den termen för digitala miljöer) har varit en styrka med Spotify. Det har inte varit massa lull-lull och onödiga detaljer. Den gamla designen finns som väl är kvar i spellistorna, men går jag in på en artistsida eller min egen profilsida möts jag en en hiskelig, rörig och oöverskådlig design. Det är hemskt. Snälla Spotify, gör om och gör rätt. Eller lägg i alla fall in en funktion så man kan välja om man vill ha den gamla eller nya designen.

För övrigt har jag aldrig förstått mig på det där med förändringar för förändringarnas egen skull. Jag har inget emot en förbättring eller om något som inte fungerar ändras, eller något liknande. Men en förändring som ingen bett om och som inte leder till några förbättringar (i just det här fallet har förändringarna lett till en försämrad tjänst) ser jag definitivt ingen poäng i. Att göra en förändring kan ibland vara nödvändigt, men att göra en förändring bara för förändringens skull - att förändra bara för att förändra - är meningslöst.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home