Thursday, April 18, 2013

Gratischanser

Var nära att få senaste numret av Kalle Anka gratis idag. Köpte den på pressbyrån på stationen i Växjö, men när jag la upp den på disken råkade den hamna under dagens aftonblad (som jag köpte för att läsa på tåget) så tjejen i kassan såg inte Kalletidningen utan tog först bara betalt för aftonbladet. Så hade jag velat hade jag säkert kunnat ta båda tidningarna och gå därifrån utan att betala för Kalle Anka. Men jag var naturligtvis ärlig och påpekade att jag hade en tidning till. Men hade jag inte varit uppmärksam där och märkt att hon sa en på tok för låg summa hade jag blivit en ofrivillig tjuv, och det vill man ju inte. Så ingen gratis Kalletidning alltså. Däremot åkte jag buss gratis från campus till stationen. Skulle betala med kort, men då tyckte väl busschauffören att det skulle ta för lång tid (alternativt orkade han inte) så han vinkade bara förbi mig, och jag slapp alltså att betala. Det har jag inget emot direkt.

Har varit en himla bra dag idag, men nu börjar den lida mot sitt slut. Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer, men det lär bli betydligt mer vardag än idag i alla fall.
En grej till om idag bara: Var kul att se hur campus och universitetets lokaler i Växjö såg ut när det faktiskt var folk där. Jag har ju bara varit där på sommaren annars, och då var det av naturliga skäl rätt lite folk där.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home