Wednesday, April 03, 2013

Trevlig resdag

Det mesta jag tagit mig för under dagen har gått alldles utmärkt. Började imorse med att gå till banken för att avsluta föreningens bankkonto. Kan låta som en drastisk åtgärd, men eftersom vi inte haft någon verksamhet (eller några tillgångar) de senaste åren och antagligen inte kommer ha det inom överskådlig framtid känns det inte helt motiverat att betala 1200 per år i bankavgifter. Särskilt inte som att vi betalat för ett konto som bara används för att betala avgiften för kontot. Blev för övrgit först lite nervös när jag gick förbi Swedbank och såg att det var kö utanför (klockan var strax före tio så bankerna hade inte hunnit öppna än när jag gick förbi), men på min bank hade jag som väl var bara en framför mig i kön (och därför fick jag logiskt nog kölapp 002).

Sen satte jag mig på tåget och åkte till Kalmar. Det gick rentav strålande. Inga förseningar någonstans och på tåget mellan Örebro och Mjölby jobbade konduktören som jag helt självsvådligt utnämnt till Sveriges bästa konduktör. Han som verkar trivas kanon med sitt jobb, alltid är glad och trevlig och som alltid tar sig tid att skämta och (ibland) småprata med passagerarna.
När jag kom fram till Mjölby var det dessutom magnifikt väder så då stod jag lutad mot ett räcke, åt en macka och hade det gött i solen medan jag väntade på mitt tåg. Kunde man inte tro att det var i Mjölby av alla ställen man skulle hitta våren.

Även när jag kom fram till Kalmar var det finväder. Så jag stressade inte utan tog en buss som stannar lite närmre mig, men osm innebar att ja gfick vänta några minuter extra vid centralen. Hade inte bråttom till något, och det var ändå bara skönt att stå där och lyssna på musik och titta på folk. Och när jag kom hem hittade jag Nordpolens nya i brevlådan, tillsammans med en avi om att jag hade ett brev från Don Rosa Samlade Verk att hämta ut. Kan ju nästan inte bli bättre. Gick och hämtade boken, gjorde mat och sen har jag mest tagit det lugnt. Somnade på soffan så jag missade så gott som hela Kobra, men jag var rätt trött efter en lång dag så det var mest gött.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home