Thursday, May 08, 2014

Andra semin

Var väl ingen högra nivå på andra semin heller direkt. Men Finland var bra (i sammanhanget alltså, utanför tävlingen skulle de låta som ett tämligen ordinärt, och rätt tråkigt, radiogitarrpopband), och både Norge och Österrike hade väl rätt fina (om än tämligen olika) ballader. Nu vet jag att det är som att hålla på en derbymotståndare att heja på grannländer, men märk väl att jag inte säger att jag håller på varken Finland eller Norge, jag säger bara att det var bra respektive hade en rätt fin ballad.

Annars var väl Georgien kvällens (kanske hela tävlingens) riktiga bottennapp. Det var så hemskt att jag inte ens kom på någon fyndig sågning om bidraget. Kunde liksom bara konstatera att det inte fanns något snällt alls att säga om det.

I övrigt förutspår jag att man kommer spy på Greklands bidrag framöver. Känns som att det kommer bli det där bidraget som spelas till leda på radio (och svennediscon för den delen) och som man fullkomligt hatar framåt sommaren.

För övrigt kändes mitt twittrande sådär idag också. Har inte riktigt spänsten i varken formuleringar eller fyndighet än i år känns det som. Går liksom trögare än det brukar att överhuvudtaget få fram något, lite som att idéerna inte poppar upp som de brukar. Till viss del beror det nog på att startfältet överlag känns rätt slätstruket i år, det finns rätt få av de där bidragen som sticker ut åt det ena eller det andra hållet. Väldigt mycket känns liksom som två plus och en axelryckning. Men det är inte bara det, utan även i de bidrag där det borde vara lätt att skriva något smart är det som att spänsten och de riktigt vassa formuleringarna inte finns där. Lite trist, för annars brukar jag vara rätt bra på den typen av syrliga formuleringar och kommentarer.
Men men, man kan inte briljera jämt. Och förhoppningsvis blir det lite bättre i finalen, då har man ju sett alla bidrag (well, utom de direktkvalificerade då) innan och förhoppningsvis har hjärnan hunnit processa det hela lite sådär i tysthet.

Dock måste jag tillstå att jag är rätt nöjd med att ha fått in volstein i en kommentar om Polens nummer. Misstänker dock att det var rätt få som fattade den referensen.
Fick även in en referens den legendariske The Fan Man angående Georgiens nummer. 90-talsreferenser är uppenbarligen min grej.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home