Saturday, September 10, 2016

En kväll som blev morgon

Var ute igår. Gick till Red Brick med en kompis. När det stängde drog vi vidare. Träffade ett par bekanta till min kompis. Det råkade bli efterfest. Yada yada yada jag kom inte i säng förrän vid halv sju imorse. Det var en rolig kväll och natt, även om jag varit trött större delen av dagen idag (för naturligtvis envisades jag med att trots mitt sena, eller väldigt tidiga om man så vill, sänggående ha klockan på ringning, visserligen en timme senare än vanligt men ändå).

Känns hur som helst fint att Red Brick har öppnat igen. På det stora hela var det sig ganska likt. Ny personal, lite annat (tyvärr något mindre spännande) ölsortiment, några mindre ommöbleringar. Visst kan jag sakna den gamla personalen i och med att man hade börjat bli lite tjenis och sådär med dem, men med tiden ska man väl lära sig känna igen och bli igenkänd av de nya också.
Det finns dock en sak som de nya ägarna ändrat på som jag tycker är skitdåligt. Öppettiderna. De har numera öppet till midnatt på helger. Ta in det en stund. Midnatt. Det är ju löjligt tidigt. Jag tyckte egentligen att ett, som det varit det sista året, var för tidigt, men det var ändå acceptabelt. Midnatt, va fan då hinner man ju knappt dit innan det är dags att gå. Förstår inte hur de tänker. En stor anledning till att det var mindre folk på kvällarna det sista året var ju att de ändrade stängning från två till ett. och dessutom kan jag tycka att sätter man stängning vid midnatt så har man någonstans inte alls förstått ställets själ. Det ska liksom vara ett ställe för gemyt och nattsudd och intressanta diskussioner. Stänga vid midnatt, det är ju idiotiskt. Då har man liksom inte förstått vad varumärket Red Brick står för och vad det är för sorts ställe man driver. Min cyniska sida säger väl dock att eftersom de som har det nu även driver Woodys (som stänger två) så ja, jag tror ni förstår själva hur jag tänker.
Fast någonstans hoppas man ju att de här dumheterna med att stänga midnatt bara gäller under en inkörningsperiod och att de planerar att förlänga öppettiderna vad det lider. Det lär väl visa sig i så fall.

Gårdagskvällen och natten var hur som helst roligt. Men det var drygt att ta hand om disken i förmiddags. Eventuellt kan det bli en tidigt kväll ikväll.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home