Tuesday, April 03, 2018

Svajig anslutning

Mitt internet har legat nere typ hela dagen i dag. Kom tillbaka först alldeles nyss. Gött att det gjorde det ändå, nu hoppas vi bara att det fortsätter fungera tills jag är färdig med det jag har att göra under kvällen.

Dagen har annars varit, just det, lugn. Trots att det är måndag har den i stora delar varit som en söndag. Kanske för att det i någon mening är en dag som för många har ungefär samma funktion som en söndag. Sista dagen av helgen osv.
Tittade självklart på Vårat gäng (1942) som gick som matiné i eftermiddags. Har sett den förut, det här var minst tredje, sannolikt fjärde gången jag såg den, men den var toppen ändå. Svängig musik, gott humör, god underhållning. Fick under filmens gång en tanke om att Alice Babs i någon mening kan ha varit sin tids Zara Larsson (eller vice versa, vore kanske mer rätt att säga att Zara Larsson i så fall är vår tids Alice Babs, för Alcie Babs kom ju trots allt först). Har inte riktigt hunnit tänka tanken färdigt men tycker mig se en del likheter mellan dem. Känner att jag nog får återkomma dit när jag har det hela färdigformulerat för mig.

I veckan som nu börjat kommer det nog inte hända skitmycket som det ser ut just nu. Ett par vändor till Storängen, annars är kalendern tämligen tom från åtaganden. Finns ändå något tilltalande i det.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home