Sunday, July 15, 2018

Åkt båt — décadence sur la mer

Så jag har alltså varit på en Ålandskryssning i helgen. Det var den grejen jag inte riktigt kunde prata om i förväg eftersom syftet med resan var lite svensexa för en kompis som gifter sig om några veckor. Har varit bestämt rätt länge, men igår blev det alltså av.

Det blev en rolig resa. Ska inte gå in för mycket på detaljer men jag och ett par till i gänget dansade så jag har sådan träningsvärk i vaderna att jag knappt lyckas resa mig från stolen. Sedan slutade min kväll, som för övrigt blev klart dimmig, med att jag framemot sjutiden imorse sjöng kent-låtar ute på däck tillsammans med några jag överhuvudtaget inte känner. Framförallt Socker vill jag minnas. Men de var hur som helst trevliga. Både människorna och kent-låtarna.
Idag har jag som ni säkert förstår varit ganska seg om man uttrycker det så. Valde rentav bort frukosten imorse för att få sova någon timme till. Stora delar av den resterande båtresan präglades sedan av huvudvärk. Är rätt småtrött nu också, och det kommer nog bli en förhållandevis tidig kväll ikväll, men huvudvärken är i alla fall borta. Det kostar på att vara dekadent.
Men det blev som sagt en väldigt rolig resa. Ett välkommet avbrott från vardagen, ett ögonblicks eskapism. Trots att Tord vägrade den roliga hatten vi fixat till honom...

Imorgon återgår vi till vardagen, fast jag kommer nog kosta på mig en liten sovmorgon. Det kan vara på sin plats.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home