Sunday, March 14, 2021

Finaltankar

Finalen i melodifestivalen. Vad finns att säga? Blev väl det väntade resultatet. Rätt eller fel vinnare? Mer rätt än fel enligt mig, även om jag kan instämma i vad Andrev Walden skriver här. En bra vinnarlåt, men lite lätt överskattad. Måste dock säga att Tusse gav ett fantastiskt älskvärt och charmigt intryck i eftersnacksintervjun. Väldigt härligt ofiltrerat. Han blir en bra representant för oss i Eurovision. Har ingen aning om hur konkurrensen där ser ut men topp 10 ska vi klara utan problem. Därefter hänger det ju mycket på hur trenden går och vilken riktning hypen tar.

Mina personliga favoriter var annars Clara Klingenström och Dotter. Till skillnad från många andra är inte Clara K någon helt ny bekantskap för mig. Lyssnade rätt mycket på den ännu hittigare Sthlm, allt är förlorat i fjol. Roligt att hon nu fått ett större genombrott i ett brett sammanhang. Och för att åter hänvisa till den ovan länkade tweeten får jag medge att Saade överraskade positivt även på mig.

Sedan blev det väl nästan lite genant när SVT i ett inte helt lyckat försök att skapa spänning drog ut på att läsa upp Tusses tittarpoäng när alla som tittade redan förstod att han skulle vinna efter att alla andra fått sina poäng. Den spänning de försökte bygga upp var redan borta.


Skriver det här lite senare än jag tänkt eftersom internetanslutningen just kom tillbaka efter att ha legat nere ikväll också. Får nog bli ett samtal till Bahnhof imorgon med en uppmaning till dem att lösa problemet. Det är ju inte första gången jag råkar ut för det här.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home