Saturday, March 12, 2022

Rätt låt vann

Gud så skönt att Anders Bagge inte vann. Har verkligen inget emot honom, kan någonstans rentav förstå vad det är som tilltalar folk med hans person. Men hans låt och nummer var ju ett fullkomligt vedervärdigt pekoral. Det hade varit pinsamt att skicka till ESC. Hade definitivt funnits en risk att vi hade missat finalen med det bidraget.

Att det sedan var det bästa bidraget, och med marginal rätt låt, som vann känns i sammanhanget mest som en bonus. För Cornelia Jakobs var bäst, ganska överlägset bäst till och med. Det händer inte ofta men i år är jag nöjd med vinnaren. Den har något. Hur det kommer gå i ESC är givetvis svårt att säga när man inte har någon aning om hur konkurrensen ser ut, men det spontana känslan är att det kan gå helt okej. Den som lever får se antar jag.

För övrigt undrar man ju om inte det tjeckiska juryn hade druckit för mycket pilsner när de fördelade sina poäng.


Dagen i övrigt? Åkte till Kristinehamn på jobb. Har sedan inte gjort något särskilt. Blandade en traditionsenlig gröna hissen till finalen. Dock blev den blå i år eftersom det var den enda curacaon de hade på systemet här. Blev även en andra gröna hissen. Och alldeles nu en tredje för att jag tyckte "äsch, den ginen är inget att spara på". Finns en risk att jag kan bli oproportionerligt full för att vara en så kallad lugn hemmakväll. Men det kan ju vara skitsamma i så fall. Man lever bara en gång osv.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home