Friday, March 04, 2022

Tre friska!

Bofors - Tingsryd 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Var väl på det hela taget ingen höjdarmatch. Kändes rätt avslaget både på isen och från läktarhåll. Kanske hade spelarna lite undermedvetet redan fokus på morgondagens match, toppmatch mot HV och tröjhissning för Cribbe. Nåväl, seger och tre poäng blev det även om det satt onödigt hårt inne. Hade vi fått in ett mål redan i första perioden hade det nog blivit en helt annan matchbild och det hade kunnat rinna iväg, men å andra sidan hade det sannolikt blivit en sån där riktigt tölig match med bara massa stök och bök om taif gjort första målet. Man får helt enkelt vara glad åt segern och poäng. Och att spelet i vårt enda PP var bra, även om det inte resulterade i något mål den här gången. Riktigt bra boxplay också, nästan så vi skapade mer i de numerära underlägena än vad Tingsryd gjorde.

För övrigt finner jag 2854 vara en alldeles på tok för låg publiksiffra för en sådan här gratismatch. Finns såklart orsaker, efterdyningarna av pandemin, att det är match igen imorgon, att motståndet kanske inte är det mest publikdragande, men borde ända vara minst 3000. Tur att de inte kör att sponsorerna  betalar per åskådare i år.

Ny match redan imorgon alltså. Det lär bli en hetare tillställning än kvällens match. Två topplag i god form som brakar ihop en lördagskväll. Kan bli en riktig holmgång. Den har potential att bli något alldeles extra. Och som jag var inne på, kanske var det ett skäl till att kvällens match blev förhållandevis småsömnig.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home