Saturday, July 23, 2022

En liten pärs

Blev ju en pärs den där kvartsfinalen. Inte utan att man hann bli lite orolig att belgiskorna skulle lyckas peta in ett helt oförtjänt skitmål på slutet. Man har ju varit med om det scenariot lite för många gånger i sportsammanhang. Väldigt skönt att det inte blev så den här gången utan att det var Sverige som fick in ett helt välförtjänt mål alldeles på slutet den här gången.

Att det första målet dömdes bort för offside är ju dock kanske inte en skandal men väl en gåta. Så hårfint att det är omöjligt för det mänskliga ögat att avgöra, och dessutom med den spelare som Blackstenius i så fall var före så långt ifrån att det var helt irrelevant huruvida det skilde några millimeter hit eller dit. Nu spelade det ju ingen roll i slutändan, men hade det fallit sig så illa att vi förlorat på den bedömningen hade man ju blivit rätt skogstokig. Kan nog tycka att ska det vara sådär millimeternoga kan det gott vara fötternas position som räknas. Men fotboll är ju som det är, en hel del i mina ögon rätt märkliga regler. Bara att man så benhårt håller fast vid att inte inför effektiv tid att man inte ens kan stanna klockan vid videogranskningar eller skadeavbrott känns märkligt i min värld. Köper absolut att man inte vill stanna klockan vid varje inkast eller frispark, men när det handlar om exempelvis videogranskningar eller skador och spelet ändå inte kommer igång förrän domaren startar spelet kan det ju inte vara jättekrångligt att stanna klockan istället för att lägga på massa tid på slutet.

Kan, på tal om regler, ibland tänka att det hade varit intressant att se hur fotboll skulle se ut om man fick byta som i hockey. Kanske bara skulle bli hackigt och dåligt, eller så blir det högre tempo och med större möjlighet att förändra taktik och liknande under matchens gång. Säger verkligen inte att det är något som borde införas (och det skulle det ju i vilket fall aldrig göra), men det hade onekligen varit spännande bara att se hur det skulle bli.

Nog om sportboll. Min dag har i övrigt varit lugn och bjudit på få överraskningar. Vi har trevligt nog klarat oss från åska, både under natten och dagen. Såg en film i eftermiddags. Läste ett par Borges-noveller dessförinnan. Skönt med lite svalare väder, även om det paradoxalt nog inneburit att det känts varmare här inne efter att man varit ute.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home