Thursday, July 07, 2022

Vill ju inte bli utelåst

Har fått lite problem med låset på min ytterdörr. Går knappt att få i nyckeln. Var osäker så kollade med föreningen om ansvaret för att fixa det låg på dem eller på mig. Visade sig att det ligger på mig. Så då blir det väl att ringa en låssmed någon dag antar jag, för sånt där vågar jag inte ge mig på själv. Har ju inte en aning om vad som kan tänkas vara fel. I sådana lägen kan jag sakna att bo i hyresrätt. Så himla enkelt att bara kunna ringa hyresvärden och felanmäla om det är något som behöver fixas. Men det är som det är.

Undrar förresten vad som gäller om det visar sig att jag skulle behöva byta ut låset. Nyckeln går ju till porten och källardörren också, så det är ju inte bara att smacka in ett nytt lås hur som helst. Nåväl, det får man väl kolla då om det mot förmodan skulle bli aktuellt.

Har annars ägnat dagen åt allmän ledighet. Promenad ner på stan, läsning, tvätt av hår, en film. Även idag följt måsungarna som fortsatt hänga på gården. Ser en ligga ute på parkeringen just nu. Lite förvånande ändå att de fastnat så för just den här gården. De brukar ju kunna pinna runt rätt rejält, och rent spontant känns det väl som att någon av granngårdarna som inte består av mestadels parkeringsplats skulle vara mer attraktiva. Men vad vet jag, måsar kanske gillar asfalt. Nåväl, så länge föräldramåsarna inte är aggressiva och attackerar om man råkar komma nära må det väl vara hänt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home