Saturday, November 05, 2022

Helvete!

Bofors - Modo 2-3 förl. (0-0, 2-1, 0-1, 0-1)

Det är som förgjort. Spelade överlag bra i dag. Skapade, till skillnad från i går chanser. Bara i första perioden sköt man ungefär lika många skott på mål som på hela matchen i går. Men vad hjälper det när puckuslingen inte vill in? Efter de två första perioderna borde vi haft en ledning betydligt större än ett mål. I tredje tar ett jagande Modo över matchbilden och skapar tryck, men känslan är att BIK försvarar sig bra och trots att man är tillbakapressade inte släpper till särskilt mycket. Så ett inte alltför märkvärdigt backskott, en styrning precis framför målet och pucken trillar in någon centimeter från målvaktens benskydd. Kvitterat, och sedan går det som det går. Förstår inte att vi ska ha så förtvivlat svårt med målskyttet. De två första perioderna i dag sköt vi över 30 skott på mål, ändå har vi "bara" 2-1 med oss inför tredje. Om Modos kvittering gick in med några centimeters marginal missade vi snarare med lika mycket flera gånger. Jag vet inte varför, kanske är vi för veka framför motståndarmålet, kanske tar vi avslut i fel lägen, kanske är det en självförtroendegrej som får allt att gå någon tiondel för långsamt. Men vi får så väldigt sällan de där "enkla" målen, skitmålen. Överhuvudtaget är det ineffektivt och svårt att få in puckarna i nätet. Det måste lösas.

Även om det inte gav någon större utdelning tycker jag ändå spelet i PP såg bättre ut i dag än det gjort tidigare. Visst bör man utnyttja det bättre när man får 6-7 tillfällen att spela med en man mer (varav ett en femminutare) än att "bara" göra ett mål i fem mot tre, men i kväll såg det i alla fall inte bedrövligt ut. Det skapades chanser, och man lyckades hålla pucken i anfallszon bättre än i en del tidigare matcher. Var då som sagt bara utdelningen som saknades. I övrigt starkt att lyckas hålla sig ifrån utvisningsbåset helt sånär som på en tvåa för roughing där de plockade en från varje lag.

Finns väl trots allt en hel del positivt att ta med sig från den här matchen, men det gör ju bara förlusten surare. För det kändes som att vi borde ha vunnit det här och fått med oss alla tre poäng. Istället en bitter förlust. Effektiviteten, den måste upp.