Wednesday, February 07, 2024

Helvetes jävla skitarsel!

Bofors - Södertälje 2-3 förl. (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)

Tyvärr domaren som avgör i dag. Tar en helt horribel utvisning alldeles i slutet (för övrigt den andra tveksamma/felaktiga BIK-utvisningen för hakning i matchen) som leder till att Södertälje kan avgöra i pp i förlängningen. Sedan är det kanske inte ett helt ologiskt resultat sett till matchbilden, men det är tråkigt att vi inte får en ärlig chans att spela om det i förlängningen. Särskilt som det faktiskt var BIK som låg på mest för ett avgörande och kändes mest på gång sista knappa tio minuterna fram till utvisningen med dryga minuten kvar. Tjuv i randig tröja är en låttitel som osökt kommer till mig en sådan här kväll.

Extra surt med torsk med tanke på att Västerås, som inför kvällens matcher låg en poäng efter oss och alldeles under strecket som innebär missat slutspel, förlorade. Med tanke på att de har en match mindre spelad hade det varit väldigt bra med ett fyrapoängsförsprång till dem, för då hade de ju inte gått förbi om de vinner den där matchen de har till godo.

Femte raka förlusten nu. Inte bra. Skulle väl tro att det lär bli åtminstone sex raka, för har svårt att se att vi slår Djurgården borta i dagsläget. Till skillnad från när vi förlorade sex raka i inledningen av säsongen har vi förvisso tagit i alla fall två poäng den här gången, men det är en ganska klen tröst. Egentligen en gåta hur man kan gå från åtta raka vinster och en känsla av att vara snudd på ostoppbara till en sådan här förlustsvit. Vi har ändå visat att vi har ett bra lag och kan spela bra hockey, många av de matcher vi förlorat har vi bara haft så förtvivlat svårt att förvalta våra chanser. Inte utan att man börjar drömma den omöjliga drömmen att en vissa före detta BIK-spelare som hamnat på bänken i HV ska göra en tillfällig, gloriös comeback i vår vackra tröja. Det kommer givetvis inte hända av tiotusen olika anledningar, men en vacker dröm det är det.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home