Friday, December 29, 2006

Musikbyråns topp 30

Kollade på Musikbyrån program från i tisdags (eller när det var det sändes) där dom listar årets 30 bästa skivor förut. Och för att underdriva lite så kan man väl säga att jag inte är helt överens med dom om den listan. Här är några av dom synpunkter jag har:
På tok för mycket hiphop/RnB. Hur månag sånan skivor dte var på hela listan minns jag inte men det var 4 stycken på topp 10. Seriöst, så bra är dte inte med hiphop. Personligen skulle jag inte ha med någon hiphopskiva på en topp 30 överhuvud taget tror jag.
Och Justin Timberlake på topp 10? Hur fan tänkte dom där?
Vart var Morrissey? Arctic Monkeys? Marit? Alla dom tre släppte fantastiska skivor som lätt går in på topp 10 (kanske alla tre på topp 5 till och med). Även Raconteurs släppte en skiva som kanske inte är topp 10 material men helt klart brode den ha varit med på topp 30 åtminstone.
Sen var det en del annat jag retar mej på med listan också men det här var dom största invändningarna.

Nu ska jag kolla igenom hela topp 50 listan på deras hemsida och kolla om platserna 31-50 är bättre.

Om någon vill se listan så ska den finnas på svt.se/musikbyran

Edit: På nedre delen av listan hade dom i alla fall fått in några skivor som borde ha varit med högre upp (Marit, Love is All, Jarvis Cocker, yeah yeah yeah's tillexempel) men både Morrisseys och Arctic Monkeys fantastiska skivor har helt ignorerats (för att näman två bland många som borde varit med men lämnats utanför).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home