Monday, June 04, 2007

sådan var helgen

Åkte alltså hemifrån strax före halv sju fredag morgon. Blev x2000 till Katrineholm, lokaltåg till Linköping (det regnade sjukt mycket i linköping) och slutligen kustpilen ner till Kalmar. Åkte igenom Hultsfred på vägen, jag blev nostalgisk.
Var nere i Kalmar lite före ett och gick då och kollade om rummet var klart så jag kunde checka in på hotellet. Rummet var klart så jag checkade in och så där. Efter en stund gick jag ut för att handla lite, tandkräm skulle jag köpa bland annat men det lyckades jag ju naturligtvis glömma. Köpte mej i alla fall ett paket köttbullar för att äta som lunch, fast efter en halv förpackning var det inte särskilt gott med köttbullar längre.
Som vanligt hyrde jag också ett par filmer. Den här gången blev det Marie Antoinette och Sin City. Båda var väldans bra och framförrallt sjukt snygga. Snygga på olika sätt men ändå sanslöst snygga. Vilken var då bäst? Båda två skulle jag säga, dom är ju så pass olika så det går ju nästan inte att säga.
I alla fall gick jag efter handlingen tillbaka till hotellet och åt mina köttbullar och tittade lite på TV innan jag tänkte plugga lite inför lördagstentan. Pluggningen gick så där, jag råkade somna lite istället. Men sova är ju skönt så jag ska inte klaga.
Vid halv sex tyckte jag sen att det var dags för mat (var nästan tvunget för om jag hade gått senare hade jag missat stargate) så då gick jag ner till McDonalds och köpte med mej mat till hotellet. På vägen dit blev jag stoppad va en tant som ville att jag skulel skriva på någon sorts namninsamling om mänskliga rättigheter i Kina med anledning av att Kinas president tydligen skulle komma dit nästa vecka. Jag orkade inte stå där och tjafsa och sånt så jag skrev på fast jag skrev naturligtvis så otydligt att man inte ser vad det står, man vill ju inte riskera att få kinesiska underrättelsetjänsten efter sej liksom.
Efter Stargate och Mullvaden tittade jag då på Marie Antoinette och det var som sagt en bra och snygg film. Tycket förresten att frisören kändes som en helt lysande parodi på våra tiders fjolliga frisörer. Hade köpt en sån där mörk chokladkaka tidigare på dagen som jag åt när jag tittade på filmen, det var fantastiskt gott men man kände sej inte helt bra i magen efter en hel sån. Efter filmen tittade jag på Sverige dansar och ler och det var som vanligt väldigt roligt, handlade om tjejfester och killfester den här gången.

På lördagen ringde klockan strax efter sju och jag gick upp. Åt frukost på hotellet och packade ihop och allt sånt innan jag checkade ut för att gå iväg och skriva tentan. Fick lämna mitt bagage på hotellet också och det var ju bra.
Vet ni förresten att det finns en korvkiosk i Kalmar som det bor kaniner under. Den gick jag förbi på morgonen och det var hur mycket kaniner som helst på gräsmattan runt korvkiosken. Om ni ska till Kalmar nån gång och vill se vilda kaniner så ska ni bege er till korvkiosken mitt emot kårhuset, se dock till att vara där ganska tidigt på morgonen för det är då kaninerna är ute.
Marknadsföringstentan kändes i alla fall som att den gick ganska bra och när jag var färdig med den så tog jag en liten sväng på stan och kom äntligen ihåg att köpa tandkräm. Köpte mej en korv på pressbyrån till lunch också.
Gick sedan och hämtade väskan på hotellet och bestämde mej för att gå till det andra hotellet för att se om rummet möjligtvis var klart. Det var det och jag checkade in. Där la jag mej på sängen och vilade och kollade på TV ett tag innan jag bestämde mej för att plugga lite kalkylering inför söndagens tenta. Den pluggningen gick lite bättre (läs: jag somnade inte) fast det kan ha berott på att jag då redan hade sovit lite. Bodde förresten i rum 222 det är nästan lite coolt.
Vid 17-18 tiden någonting ringde jag pizzeria wiktoria och beställde en kycklingrulle som jag sedan gick och hämtade. Den smakade bra. På vägen dit försökte jag också gissa lite vilka hus som var gamla (16 och 1700-tal) och vilka som inte var det, hur jag lyckades har jag dock ingen aning om eftersom jag inte har något facit men jag vet att jag hade rätt på två byggnader i alla fall (domkyrkan och ett hus som ligger nästan precis brevid). Den eftermiddagen blåste det väldigt mycket vilket gjorde promenaden lite mindre angenäm än den hade varit annars.
Den kvällen tittade jag på sin city och åt kexchoklad snacks. Också en väldigt bra film som sagt.

Även på söndagen ringde klockan lite efter sju och jag åt frukost på hotellet och checkade ut innan jag gick iväg till tentan. Den här gången hade jag dock bagaget med mej eftersom det skulle bli en väldig omväg om jag skulle gå och hämta det på hotellet sen.
Den tentan kändes inte riktigt lika bra som den första och jag håller tummarna för att läraren inte har en dålig dag när hon ska rätta.
När tentan var skriven gick jag och lämnade tillbaka filmerna och sen låste jag in min väska på stationen innan jag gick och försökte hitta något ätbart. Blev en french hot dog tillslut och sen satte jag mej på station och tog det lugnt en liten stund innan tåget skulle gå. Jag åkte samma väg hem som dit fast tå andra hållet och jag var i degerfors lite efter sju på kvällen. Där blev jag hämtad av farsan och fick skjuts hem. Väl hemma fick jag veta att morsan och farsan hade städat mitt rum och det får dom väl göra men dom hade också lagt massa saker där dom inte hör hemma och än värre, kastat en del grejer. Dom ska bara ge fan i mina grejer. Nu har dom ju totalsabbat hela mitt system så nu hittar jag ju ingenting längre. Förut visste jag exakt vart jag hade vartenda papper, varenda lapp och varenda tidning men nu när dom har hållt på och flyttat på saker så hittar jag ingenting. Dom har lagt saker i lådor och lagt ihop högar som inte hör ihop och lagt in saker i skåp dom inte ska vara i och ja saboterat. Dom hade för fan kunnat städa när jag var hemma så hade jag åtminstone kunnat se till så att saker inte hamnade på totalt fel ställen och i totalt felaktiga högar, jag menar det finns ju en anledning till att en del saker inte ligger på samma ställe. Sen upptäckte jag också att någon, jag vet inte vem, hade tagit ur strangeways, here we come ur cd-spelare ni vardagsrummet och sne struntat i att lägga skivan i fodralet. Då blev jag riktigt jävla förbannad, man behandlar inte en skiva så. Åtminstone inte om det är jag som äger skivan.
Funderar förresten starkt på att börja flytta runt på morsans och farsans grejer så får dom se hur jävla roligt det är när någon har lagt ens saker på ställen där dom inte hör hemma.

Men nu har jag sommarlov kan man säga, det känns rätt bra. Firade det med att ta sovmorgon idag. Sovmornar rockar.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

det låter som din resa var en kulinarisk excursion...bara gourmetmat baserad på de ypperligaste råvaror, anstående en livsnjutande konässör

6:42 PM  
Anonymous Anonymous said...

Marie Antoinette är ruggigt bra, det där med kaninerna låter som en sevärdighet (ungefär som när man åker i Stockholm och det är massa kaniner överallt, tyvärr en hel del döda) och föräldrar som städar är typ en dödssynd, för de kan aldrig göra det ordentligt.

8:58 PM  
Blogger Nicklas R said...

Slivar: Nja, så himla fantastiskt var det inte, även om det låter så.

Emma: sevärdhet it is.

11:05 PM  

Post a Comment

<< Home