Wednesday, December 31, 2008

Snart nytt år

Så är 2008 alldeles snart slut. I ett av årets allra första blogginlägg citerade jag Hello Saferide och skrev att ”it gonna be another shitty year”. Men så värst shitty tycker jag inte det har varit. Det har varit ett ganska bra år, som alla år har det haft sina jobbiga stunder och ibland har det så klart känts allmänt pissigt men allt som allt har det som sagt varit ganska bra.
Först vårterminen med alla fester och dom trevliga utbytesstudenterna, vi hade många rasande trevliga fester i ”den amerikanska lägenheten” på rönnvägen.
Så sommaren som började med först en resa till Västerås där jag uppvaktade Emma och Mickis på deras studentdag, och sen blev det festival veckan efter det. Den festivalen kommer jag främst minnas som att det var första gången jag jobbade på festival, det var ett revligt jobb. Det var också trevligt att få se Säkert!, jag stod nästan allra längst fram och det var bara underbart. Festivalens avslutades sedan med sommarens första Håkan-konsert (av totalt tre), det var också underbart.
Sommaren fortsatte och jag spenderade det mesta av tiden i Karlskoga, jobbade någon vecka och så där. Så var det dags för Putte i Parken. Det var fantastiskt och jag såg bland annat Markus Krunegård innan jag återigen blev knockad, den här gången av sommarens andra Håkan-konsert.
Ett par veckor senare var det dags för den tredje och för tredje gången gjorde han en femplusspelning. Dom tre konserterna med Håkan Hellström hör till det jag starkast kommer förknippa med sommaren 2008. Denna tredje konsert ägde rum på Way out west där höjdpunkten dock var Broder Daniels konsert kvällen innan, också det något jag kommer minnas starkt från sommaren 2008. Jag skulle vilja citera det jag skrev om konserten på ett annat ställe (Klubb Perfektion-bloggen) för att beskriva den:

"Den stora höjdunkten stavas Broder Daniel. Deras konsert var otroligt vacker och sorglig och fantastisk på samma gång. Det var en emotionell berg- och dalbana där man hela tiden pendlade mellan lycka och sorgsenhet, det var allt man kunde vänta sej, det var BD helt enkelt. Visst som konsert betraktat kunde det kanske ha varit bättre men den laddning, känsla (eller snarare känslor) och stämmning som låg i luften i slottskogen före, under och omedelbart efter konserten kommer sannolikt aldrig kunna överträffas. Det var helt enkelt magnifikt.Efteråt, när den sanslöst vackra versionen av "no time for us" hade klingat ut, kände man tomhet och lycka på samma gång. Konserten var slut, Broder Daniel var slut och det var en så jävla vacker avslutning"

Så kom höstterminen med allt vad det innebar av skoljobb och sånt men det har ändå varit en del sköna fester och dylikt. Jag fick, efter viss panik, en lägenhet i Kalmar dit jag flyttar lite efter årsskiftet och livet flöt på. I september kom More Modern SHort STories From Hello Saferide och lös upp tillvaron vilket var attans trevligt. Höjdpunkten under hösten var annars Rookie, det var en mycket trevlig tillställning. Någon vecka efter det använde jag för första gången min ryska uniform i ett publikt sammanhang då jag bar den på halloweenfesten på puben.
Andra halvan av höstterminen har varit ganska tuff med extremt mycket skoljobb och att mycket bara har känts ganska trist och grått och så vidare. Men det har funnits några ljusglimtar ändå.
Så kom till sist julen och nu är det snart ett nytt år och jag sitter här och sammanfattar det hrä året. Ett år som får sägas ha varit ganska bra.

Imorgon börjar 2009. Ska bli spännande att se vad det året har att erbjuda.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home