Saturday, January 17, 2009

P3 Guld

Eftersom jag vet att jag har vänner som inte tittade på P3 Guld utan ska se galan i efterhand tänkte jag passa på att säga att om du som läser just nu är en av dom och inte vill veta hur det gick och så kan du sluta läsa här. Annars är det bara att fortsätta läsningen.


Så vad tycker jag då om årets upplg av P3 Guld? Jo jag är faktiskt ganska nöjd, i dm flesta kategorier vann någon av dom som jag hoppades på. Förvisso vann inte Annika årets artist men man kan ju inte riktigt säga emot att Håkan vann liksom, han är ju en grymt värdig vinnare liksom. Att han även vann Guldmicken är nog årets mest välförtjänta pris, hade någon annan vunnit den hade det varit ett stort skämt liksom.
Kul också att Krunegård vann årets låt. Dels eftersom det är en grym låt och att det var helt rätt vinnare av dom nominerade, dels eftersom han hade många nomineringar utan att vinna ett enda pris på Grammis och dels tycker jag det var kul av skäl som kommer bli uppenbara om några dar.
Annikas uppträdande var så klart fantastiskt, visst var det lite ovant att höra den låten i en sån version men när man hade vant sej kändes det som en rätt cool grej. Annars vad gäller uppträdanden så tycker jag att Krunegård hade den klart bästa kören och att Håkan som vanligt gjorde ett bra framträdande.

Annars tycker jag att det avr en bra gala. P3 Guld är ju rent generellt den bästa gala i min ögon, jag tycker liksom att det ofta är rätt eller i stort sett rätt vinnare i dom olika kategorierna och så där och ja, den känns bättre än dom andra helt enkelt. Även om det är folket som röstar i några av kategorierna känns det ändå som om det mer är folk med ett genuint musikintresse som röstar i P3 Guld än i dom andra galorna om ni förstår hur jag menar. Det känns liksom inte som någon risk att EMD skulle vinna något pris (eller för den delen ens bli nominerade till något pris) på P3 Guld. Den känns mer kvalitativ och så vidare helt enkelt.
Hoppas ni förstår på ett ungefär hur jag menar i alla fall, kändes som det blev en aning förvirrat det här.

Hur som helst, jag har nog inte jättemycket mer att skriva om det just nu men kommer jag på nått mer senare så får jag väl helt enkelt skriva om det då.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home