Saturday, March 14, 2009

Finaltipset

Så är det då dags att tippa finalen. Egentligen skulle jag inte vilja tippa alls eftersom det känns som jag inte hr en aning om hur det kommer att gå men har jag tippat alla deltävlingar hittills så måste jag ju nästan tippa idag också.
Tittar man på dom omröstningar som gjorts på olika internetsajter och av tidningar och så vidare tycks det stå mellan Måns Zelmerlöv, Caroline af Ugglas och Malena Ernman. Men känslan är att även Heat och EMD och kanske Alcazar kan blanda sej i striden om folkets röster. Man ska dock komma ihåg att folket ensamt inte har makten i finalen (som tur är) utan att juryn har halva makten, och därför tror jag att också Sarah Dawn Finer kan blanda sej i toppstriden, hon skulle i och för sej kunna få en del folkröster också men ska man vara logisk och titta på den typ av undersökningar jag nämnde tidigare finns det nog andra som gillas mer av folket.
Så vem eller vilka är det då som vinner? Jag har som sagt ingen aning egentligen men jag har en gnagande känsla av att Malena Ernmans operapop kan dra hem det. Det är absolut inget jag hoppas på då jag inte tycker låten är så vidare värst men ska jag tippa något får dte bli så.

Vad hoppas jag på då? Ärligt talat så vet jag inte riktigt, jag har liksom ingen favorit som jag känner att jag verkligen håller på. af Ugglas ahr nog dne i mitt tyckte bästa låten, den känns på något sätt mycket emr uppriktig och ärlig än dom andra låtarna, men jag tror liksom inte den skulle gå särskilt bra i esc. Fast å andra sidan är det inte någon av låtarna som känns som något klockrent eurovisionmaterial, visst Sarah Dawn Finers ballad skulle kunna funka men det hänger ju i så fall på att inga andra skickar ungefär samma typ av storslagen ballad. Sofias "Alla" skulle kanske också kunna fungera (den var ju favroit i metros ambassadundersökning som jag nämdne häromdan) men den kommer vara helt chanslös ikväll (det är unegfär det enda jag kan säga med säkerhet om kvällens resultat).
Det är mycket lättare att säga vad jag absolut inte hoppas ska vinna. Måns, EMD och Heat hoppas jag verkligen inte vinner. Det vore i princip lika hemskt som när Charlotte Perrelli vann i fjol. Molly Sandén vore ingen höjdare som vinnare heller.

Nåväl, det var några tankar kring kvällens final i alla fall. Nu ska jag ta tag i det där skoljobbet jag tänkte få gjort idag.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home