Saturday, September 05, 2009

Underhållande men skrämmande

När jag var på väg till statoil för att köpa ett frimärke och lägga det där till csn på lådan blev jag stoppad av en herre med portfölj när jag hade kommit ungefär halvvägs. Han visade sej vara från jehovas vittnen och ville lämna över en liten broschyr om "livets stora frågor", eftersom jag inte orkade stå och diskutera med honom tog jag snällt emot broschyren och fortsatte mot statoil.
När jag kom hem bläddrade jag av någon anledning, antagligen sysslöshet, igenom den lilla broschyren. Det var mycket underhållande läsning. Allra mest underhållande blev svaret på frågan om gud finns där dom bevis som lades fram var bibelcitat, alltså inte för att vara ondöigt kritisk men sedan när är bibelcitat bevis för något överhuvudtaget?
Nästan lika bra blir det när man först (på frågan om vad som händer efter döden) slår fast att efter döden upphör man i existera för att redan i svaret på dne efterföljande frågan säger att jo då, dom flesta som har dött får nytt liv. Det kanske bara är jag men känns det inte lite motsägelsefullt att att man får nytt liv om man upphört att existera? Jag får inte ihop logiken där riktigt.
Och så där fortsätter det. Jag satt och dels gapskrattade och dels blev mörkrädd av att det faktiskt finns människor som tror på det som står i broschyren. Och det riktigt skrämmande är att det som står i broschyren säkert är mer "lättsmält" än mycket annat som jehovas lär ut.

Fast med tanke på hur skrattretande påståendena i broshyren är lär dom ju knappast göra folk sugna på att lära sej mer. Lär ju inte direkt vara någon rusning till dom kostnadsfria bibelstudierna dom erbjuder i slutet av broschyren.
Får vi hoppas åtminstone.

Hade broschyren däremot varit ett skämt hade den så klart varit lysande. För man kan inte hålla sej för skratt när man läser den.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home