Sunday, May 30, 2010

Rätt låt vann! (den mest oväntade rubrik jag någonsin skrivit)

Tyskland! Den jag höll på alltså! Liksom fett yay. Att låten jag håller på vinner händer ju typ aldrig. Men idag blev det så, fantastiskt! Känns rätt bra. Blev för övrigt lite förälskad i Lena när hon framförde låten första gången, känns inte helt lämpligt kanske med tanke på hennes unga ålder men ändå. Hon var ju hur charmig som helst liksom.
Men det känns galet ovant att vara nöjd med resultatet. Annars brukar man ju nästan alltid vara sjukt missnöjd så det är lite av en ny upplevelse. Fast lite kan jag allt gnälla i alla fall, är smått chockad över att Danmarks rövlåt fick så mycket poäng. Det förstår jag inte alls hur det gick till. Men det struntar vi nu och gläds över att den bästa låten för en gångs skull vann.

Vad finns annars att säga om finalen? Well, jag kommer drömma mardrömmar om den moldaviska saxofonkillen juckningar, dom frutkansvärt otäcka. Cyperns sångare påminnde lite grann om Rufus Wainwright utseendemässigt, likheterna stannar dock där så inga jämförelser i övrigt. Belgiens trök fattar jag inte heller hur dne kunde få så pass mycket poäng som den fick, och inte Turkiet heller för den delen. Vitryssland höll stilen och befäste sin titel som årets pekoral, allra roligast blev det precis efter att vingarna fällts ut och kameran zoomar in på en av killarna som får grym feeling och tycker att han själv är svinbra, får ni kolla youtube när det kommer upp om ni inte såg det, skrattfest deluxe (något som i och för sej gäller hela framträdandet). Greklands gubbe verkar otroligt trött. Storbrittanien stod för årets skämskudde, man tyckte ju synd om den stackars killen som dom skickat dit, han såg ju inte ut att vilja vara där överhuvudtaget typ. Vad har egentligen mänskligheten gjort för ont för att förtjäna Ukrainas bidrag? Jag var inte långt ifrån att kräkas lite när den spelades. Rumänien kändes lite inspirerade av Julie & Ludwig, en kille och en tjej som sjunger en duett med hyfsat trallvänlig refräng och så lite operavrål i sticket. Dock var dom rätt långt ifrån Julie & Ludwig-klass. Det var väl ungefär det. Får återkomma om jag kommer på något mer.

Att titta utan att Sverige var med kändes dock oväntat okonstigt. Ett par låtar in i tävlinge tänkte man inte ens på det och omröstningen blev nästan mer spännande än vanligt när man inte satt och hatade massa länder för att dom avr för snåla mot Sverige. Sen gjorde det säkert sitt till också att den låt jag höll på låg i toppen nästan hela tiden, sånt brukar ju hålla humöret uppe. Dock hoppas man naturligtvis att Sverige ska ta sej till final i fortsättningen, det är ju trots allt en tävling och då vill man ju vinna.

Nåväl, Tyskland vann och det är trevligt. Och bara för det måste jag spotifylyssna på låten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home