Saturday, May 29, 2010

Finalkväll

Dags för esc-final ikväll alltså. Tråkigt så klart att inte Sverige är med i finalen, det känns konstigt på något sätt och kommer antagligen kännas ännu konstigare när poängutdelningen börjar och Sverige inte finns med där i listan.
Folks reaktion är dock rätt lustig och minst sagt överdriven. Är ju liksom ingen som börjar ropa om att man ska lägga ner fotbolls-vm för att Sverige inte lyckades kvalificera sej, eller OS för att Sverige förlorade mot Vitryssland. Man kan ju liksom inte ställa upp i en tävling utan att det finns en risk att det inte går särskilt bra. Att folket sen är högst ansvarigt för att det inte blev någon final genom att rösta fram det bidrag dom gjorde verkar folk inte riktigt velat kännas vid, men det är väl enklare att skylla på allt annat antar jag. Är det förresten inte lustigt att folk som brukar hylla ödmjukhet och anspråkslöshet är så uppblåsta att dom kräver att esc ska läggas ner så fort det går dåligt för Sverige?

Men nog om det, över till kvällens tävling. Jag hoppas lite på Tyskland faktiskt. Tycker deras låt är den som utmärker sej mest positivt i startfältet. Tror också att den kan ha en hygglig chans att placera sej högt, dock har den ju nackdelen att inte ha tävlat i semifinalerna vilket kanske kan göra att folk som tittar inte riktigt har någon relation till låten. Men den håller jag som sagt en tumme för. Utöver det är det nog ingen låt jag fastnat för riktigt. Däremot finns det ett helt gäng riktigt kassa grejer, jag ska inte nämna alla här men Ukrainas hemska hemska tortyrmusik är nog det mest fruktansvärda, den mår man fan både fysiskt och psykiskt dåligt av. Vitrysslands pekoral förtjänar också att nämnas i uselhetssammanhanget men det är mer uselt på ett sånt sätt att det blir pinsamt och man sitter och skrattar åt det än att man mår dåligt.

Nåväl, det ska bli intressant att se hur det går ikväll. Och hur det är att titta på en final utan Sverige.


För övrigt är det smått skandalöst att Aftonbladet istället för att som vanligt ha ett uppslag där alla bidrag får ett betyg och en kort kommentar bara har en liten liten grej längst ner på en sida där bidragen blir plussade. Bara för att Sverige inte är med betyder ju inte det att man kan ha hur slapp bevakning som helst. Ska bli intressant dock att se om dom är konsekventa och drar ner bevakningen av fotbolls-vm till ett minimum nu när Sverige inte är med där heller. Det vore inte mer än rätt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home