Monday, May 31, 2010

Svarta träd, kurslitteratur, radio och en del annat

När jag tittar ut genom mitt fönster ser jag ett träd med svarta löv. Eller egentligen är nog löven väldigt mörkröda men dom ser svarta ut på avstånd så därför tycker jag vi säger att dom är svarta. Ett svart trädd alltså. Jag har aldrig riktigt fattat poängen med svarta träd, det känns liksom bara så goth.

När jag åt frukost imorse slog jag på radion och lyssnade lite på morgonpasset medan jag åt. Det kändes nästan lite skamligt. Jag menar, slå på radion det första man gör när man kliver upp på morgonen är ju sånt ens föräldrar sysslar med.

När jag bodde i Hultsfred stod det ett svart träd, och det var svart på riktigt, i parken jag kunde se från mitt fönster. Om jag inte minns helt fel var det bland annat det trädet som skymde den lilla scenen i parken och därmed skonade mej från att se när Charlotte Perrelli uppträde där våren 2008. Däremot slapp jag inte undan ljudet, det var traumatiskt. Djupt traumatiskt.

När jag var på coop på giraffen häromdan köpte jag en liten bit av Anthon Berghs goda mörka choklad med bitar av kakao i. Men när jag kom hem visade det sej att jag måste ha missat att packa ner den när jag la ner mina varor i väskan. Då blev jag lite sur. Och eftersom det hade spöregnat på vägen från busshållplatsen och jag i och med det var dyblöt och trött och sånt och såg framemot att få äta min goda choklad kändes det lite som att dagen var förstörd när chokladen var borta. Då tyckte jag synd om mej själv och gick och tröstköpte en dubbeldaim på netto.

Dessutom skulle jag ha en bit gorgonzola men råkade köpa en dyr sort från delikatessdisken istället för den lite billigare sorten från osthyllan.

En annan gång uppträdde Martins Stenmarck i den där parken. Det var lite mer uthärdligt än Perrelli, men ändå svårt störande.

När jag för ett tag sedan fick frågan om mina favoritböcker slog det mej att sedan jag flyttade till Hultsfred senaste gången hösten 2007 har jag bara läst typ 7 böcker som inte varit kurslitteratur eller liknande. Det känns nästan lite tragiskt. Å andra sidan har jag läst väldans massa kurslitteratur, det kanske väger upp lite?

Funderar för övrigt på att lyfta ner skärmen till gamla datorn från skrivbordet så det blir lite mindre trångt. Anledningen till att jag tvekar är dock att man delvis är lite skymd bakom den, man blir liksom inte riktigt lika synlig utifrån. Eller åtminstone känns det så.

På tal om kurslitteratur har jag vid det här laget samlat på mej så mycket sån att alla böcker inte får plats i bokhyllan längre. Istället har jag några högar på olika ställen i lägenheten. Jag vill inte riktigt tänka på hur mycket pengar jag plöjt ner där genom åren.

När jag under helgen suttit och tittat på dom klipp och läst dom texter PSL lagt ut från Siesta är det inte utan att det börjat rycka så smått i festivaltarmen. Just nu ser det väl dock ut som att det blir någon festival mindre i år än dom närmast föregående åren (verkar i dagsläget tyvärr inte bli något Hultsfredsbesök i år, lite tråkigt i så fall) men vi får se vad som händer. Sånt där kan ju ändras rätt fort liksom. Undrar förresten om den legendariska edvinfestivalen kommer göra comeback någon gång. Det hade varit lite fint.

Ska nog ta tag i disken snart. Så får jag det gjort. Är rätt tråkigt att diska men det brukar gå ganska smidigt. Ser man till att diska varje dag blir det inte så mycket disk när man är en person. Sen hade jag inte tackat nej till en diskmaskin men jag har svårt att se varit jag skulle få in en sån faktiskt, 25 kvadrat studentlägenhet med kokvrå lämnar liksom inte så mycket utrymme för stora apparater. Så jag får fortsätta diska för hand tills jag flyttar någonstans där det är tillräckligt stort för att man ska få in en diskmaskin. Alternativt tills jag blir så rik att jag kan anställa en butler som sköter allt tråkigt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home